Ana SayfaGündemBursa'da haşereye ilk müdahaleyi Başkan Alinur Aktaş yaptı

Bursa’da haşereye ilk müdahaleyi Başkan Alinur Aktaş yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, haşereleri engellemekle ilgili çalışmalarını başlatırken, haşereye ilk müdahaleyi Başkan Alinur Aktaş yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların konforlu bir yaz geçirmesi için 253 personel, 93 araç ve 336 ekipman ile haşere ile mücadele çalışmalarını başlattı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilecek ilaçlama faaliyetlerine start verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. ‘Nilüfer Vadisi’nde düzenlenen törene katılan Başkan Alinur Aktaş, ilaçlama aracına binerek görevli ekiplerle birlikte ilk uygulamayı yaptı.

“Müdahaleler kesintisiz sürecek”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz aylarındaki ilaçlama faaliyetlerinin 10 ilçede kurulan şantiyelerden kesintisiz sürdürüleceğini kaydetti. Aktaş, Bursa’nın doğası ve yeşiliyle yaşanası şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Aktaş, park-bahçe ve mesire alanlarındaki ağaç ve bitkileri zararlılara karşı ilaçlayarak, hem bitki hem de halk sağlığını korumayı hedeflediklerini söyledi. Aktaş, sıtma, kırım kongo kanamalı ateşi, batı nil virüsü, zika virüsü gibi salgın hastalıklara karşı sürdürülecek koruyucu halk sağlığı çalışmalarının Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütüleceğini kaydetti. Aktaş, Bursa genelinde 45 bin sivrisinek ve 96 bin 697 karasinek üreme kaynağı ile 74 bin 598 adet çöp havuzunun 20’şer günlük periyotlar halinde ilaçlanacağını anlattı. Başkan Aktaş, çalışma kapsamında 7 bin 909 hektarlık alanda larva, 1 milyon 757 bin 800 hektarlık alanda uçkun, 6 bin 224 hektarlık alanda afit ve 700 hektarlık alanda da rezidüel mücadelesinin verileceğini kaydetti.

253 kişilik ekip, 93 araç ve 336 ekipman

Başkan Alinur Aktaş, 17 ilçede sürdürülecek ilaçlama çalışmalarında 10 veteriner hekim, 13 ekip sorumlusu ve 230 personelin görev alacağını kaydetti. Bursalıların daha sağlıklı bir yaz geçirmesi için 93 araç ve 336 ekipmanın da mücadele kapsamında seferber edileceğini söyleyen Başkan Aktaş, “Hemşerilerimizin yaz aylarını rahat ve huzur içinde geçirebilmesi için ilgili birimlere önemli miktarda mali kaynak aktardık. Azami gayret sarf ediyoruz. Burada vatandaşlarımızdan da beklentimiz var. Bursalılar, varil-kova ve araç lastiği gibi sivrisinek larva üreme kaynağı olan atıkları yerleşim bölgelerinde bulundurmamalıdır. Bodrumlarında su varsa, bize bildirmelidirler. Karasineğin oluşmaması için çöp ve hayvansal atıklar kontrol altına alınıp, mümkünse torbalanarak atılmalıdır. Tüm bu hassasiyetler, haşere ile mücadelemize pozitif katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla