Ana SayfaEğitimİBB, engelli çocuklar için özel eğitim kampüsü kuracak

İBB, engelli çocuklar için özel eğitim kampüsü kuracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çeşitli sorunları olan çocuklar için “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü” projesini hayata geçiriyor.

İBB, otizmli çocuklar başta olmak üzere down sendromlu, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara yönelik “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü” projesini hayata geçiriyor. Proje ile 0-6 yaş öncelikli olmak üzere 6-12, 2-18 yaş arası çocuklara ve ailelerine yönelik ücretsiz olarak hizmet verilecek. Kampüs, Maltepe’de inşa edilecek. Kampüs bünyesinde, tanı, teşhis, tıbbi yönlendirme ile ihtiyaç duyulan tüm özel eğitim ve terapi hizmetleri tek çatı altında olacak. Psikiyatrist, psikolog, çocuk doktoru beslenme uzmanı, odyolog, özel eğitim öğretmeni, spor eğitmeni, fizyoterapist, oyun terapisti vb hizmet alınması gereken tüm branşlarda uzman kişilerin kampüs bünyesinde tam zamanlı hizmet vermesi sağlanacak.

İş birliği ile hareket edilecek

İBB Özel Eğitim Kampüsü hayata geçirilirken üniversiteler, akademisyenler, STK’lar ve ilgili kuruluşlarla iş birliği içerisinde hareket edilecek. Verilecek tüm hizmetler, 2016 yılı aralık ayında açıklanan “Otizm Eylem Planı” başta olmak üzere ortaya konulan stratejilere göre şekillendirilecek. Kapasite ve bina olarak Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyacak. “İBB Özel Eğitim Kampüsü” hedef kitlesi, verilmesi gereken tanı, eğitim, terapi, aile eğitimi vb tüm hizmetlerin hepsini tek bir çatı altında toplayacak.

Model olacak

Proje bu alanda hizmet veren ilgili kurum, kuruluşlara ve özel okullara ve diğer kurumlara model bir proje olacak. Proje, yapılacak uygulamalar ve bünyesinde oluşturulacak bir ar-ge merkeziyle bu alanda inovasyon merkezi olarak hizmet verecek.

Yaklaşık 28 bin metrekare olacak kampüs binasının 2019 yılının ilk yarısında hizmete alınması planlanıyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla