Ana SayfaSporİki başkan, 'Samsung Boğaziçi Yarışı'nda çocuklar için kulaç attı

İki başkan, ‘Samsung Boğaziçi Yarışı’nda çocuklar için kulaç attı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı”nda, çocuklar için kulaç attı.

İstanbul’un Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “İki Başkan Yüzüyor, Çocuklar Sevgiyle Büyüyor” kampanyası çerçevesinde Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katıldı. Başkanlar, yarışta, Koruncuk Vakfı yararına kulaç attılar. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yarışı 1 saat 18 dakika 11 saniyede tamamladı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da 1 saat 16 dakika 55 saniyelik bir skor elde etti.

“Seferberlik yürütüyoruz”

Şişli Belediye Başkanı İnönü, bugüne kadar pek çok kez yüzme yarışına katıldığını belirtti. İnönü, bu kez çocukları korumak için farkındalık yaratmak ve geleceklerine katkıda bulunma hedefiyle yarışta yer aldığını anlattı. İnönü, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. İnönü, “Çocuklar için Şişli Belediyesi çatısı altında pek çok çalışma yürütüyoruz. Onların da eşit haklara sahip bireyler olmaları ve her anlamda sağlıklı gelişmeleri için çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Sunduğumuz yaz okulları, kreşler, Çocuk Meclisi ve Bilim Evi gibi imkanların yanı sıra ‘Çocuk Anlatır, Sen Dinle! İstismarı Önle!’ kampanyamızla da çocukların istismara karşı korunması için bir seferberlik yürütüyoruz. Ancak bu alanda atılan kurumsal adımların yanı sıra bireysel olarak verilecek her destek de büyük önem taşıyor” ifadelerinde bulundu.

Bu kapsamda bu yıl yüzme yarışına katılarak bir aile geleneğini sürdürdüğünü anlatan İnönü, “Aynı zamanda çocukların geleceğine de katkı sağlamak istedim. Daha önce pek çok kez katıldığım Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Aykurt Nuhoğlu ile birlikte yüzerek, fiziksel, ruhsal ve zihinsel açıdan sağlıklı çocukların yetişmesine destek olmayı hedefledik. En ufak bir katkımız olduysa, bundan büyük mutluluk duyarız.” dedi.

“Çocuklar bizim geleceğimiz”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise, belediyenin çocukların gelecekte mutlu ve üretken bireyler olması yönünde politikalar ürettiğini kaydetti. Nuhoğlu ise “Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz eğer hayal kuran, düşünen, sorgulayan, geleceğe pozitif bir şekilde yürüyen yeni nesiller yetiştirebilirsek, o zaman dünyayla yarışabilen güçlü Türkiye’yi yaratabiliriz. Bizim yapmamız gereken şey çocuklarımızın çok iyi eğitim alabilmesini sağlamak. Çocuklar kendilerini geliştirebilirlerse güçlü, kendilerine güvenen bireyler haline gelebilirler. Kadıköy Belediyesi olarak çocukları öncelik alarak pek çok proje yürütüyoruz. Risk altındaki çocuklarımızı korumak ve onlara yönelik gerçekçi politikalar üretmek için ‘Risk Altındaki Çocuk Çalıştayı’nı düzenledik. Aslında her şey çocuklarımızın güvenli ve mutlu bir ortamda büyümelerini sağlamak ve üretken, mutlu bireyler olmalarını sağlamak” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla