Ana SayfaGündem‘İlk sayımızı çıkardığımız gün daha dün gibi’

‘İlk sayımızı çıkardığımız gün daha dün gibi’

Oğlu askere gitmiş ve 12 ay askerlik yapmış bir babaya ‘gittiği gün daha dün gibi’ desek, 12 ay boyunca her günü hasretle geçirmiş o babaya büyük haksızlık etmiş oluruz. Yine de bunu çok sık yaparız.

Biz şimdi kendi kendimize bile ‘ilk sayımızı çıkardığımız gün daha dün gibi’ diyoruz. Tam 100 sayı… Her birini büyük bir heyecanla hazırladığımız, her biri için büyük özen gösterdiğimiz, pek çok hassasiyet nedeniyle her birini çok ince bir çizginin üzerinden pür dikkat geçerek baskıya gönderdiğimiz tam 100 sayı.

Bu 100 sayı boyunca sabahladığımız geceler, herkes tatildeyken ofiste geçirdiğimiz bayramlar, baharın pırıl pırıl bir güneşle geldiği ilk hafta sonları, matbaadan dergimizin gelmesini sabırsızlıkla beklediğimiz gün doğumları öyle çok ki.

10 yıla sığanları sıralaması olanaksız ama yine de bazı anların bizde yeri, değeri, izi çok başka. 100 sayı boyunca biriktirdiğimiz bütün anıları özenle saklıyoruz ve hepsi için ayrı ayrı minnettarız hayata.

Şu hayatta ne için, ne uğruna çabaladığınız, ne uğruna kendinizi yorduğunuz kadar kıymetli başka şey yok. Biz yerel yönetimler alanında çalışmaya karar verdiğimizden bu yana daima aynı şey için çabaladık, aynı şeye odaklandık, aynı şeyin hayalini kurduk ve aynı hevesle sarıldık işimize; ‘her yeri ayrı güzellikte bir Türkiye’.

Bu 10 yılda bizi bütün içtenliği ile dinleyen, bize güvenen, kendi hayallerini de katarak bizim hayalimizi daha da büyüten çok değerli yerel yöneticilerimiz, 100 sayılık bu zorlu yolculukta bizim en büyük desteğimiz, gücümüz, enerjimiz oldular.

Elbette yorucuydu. Elbette zahmetliydi. Elbette bazen çok karmaşıktı. Elbette çok özveri gerektiriyordu. Elbette fedakarlık istiyordu. Elbette başka dergilerin asla mecbur olmadığı kadar büyük bir dikkat şarttı. Bize bunca zaman çok şey öğretti bütün bunlar.

Bazen çok değer verdiğiniz bir kişiden gelen küçük bir teşekkür ya da tebrik bile bütün dünyayı çekip çevirecek gücü kendinizde bulmanızı sağlar.

Şimdi Belediye Başkanlarımızın Özelkalem Dergisi hakkında söylediklerine bakıyorum da bütün o yorgunluklara, strese, fedakarlıklara değer. 101. sayımızda görüşmek üzere…

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla