Ana SayfaGündemInnotrans ve IAA izlenimleri

Innotrans ve IAA izlenimleri

Bir kentin güzelliğinden söz ederken aslında o kentin bize verdiği huzurdan, keyiften ve bize sunduğu konfordan söz ediyoruzdur. Bir kenti bizim için güzel kılan en önemli şey, o kentin bize yaşattığı duygudur.

O halde kendimize bir soru soralım. Mimarisi, doğal zenginlikleri, sosyal ya da sanatsal olanakları gibi pek çok açıdan dünyanın en harika kenti bile olsa o kentin trafiği berbatsa, kent içi ulaşımı keşmekeş ve alabildiğine konforsuzsa yine de o kenti güzel bulur muyuz?

İçinden çıkamadığımız, rahat adım atamadığımız, otobüslerinde nefes alamadığımız, gideceğimiz yere bir türlü varamadığımız bir kent bize güzel görünür mü?

Kenti güzelleştirmenin yolu, orada kent içi ulaşımı en güzel hale getirmekten de geçiyor elbette. Ülkemizde bazı yerel yöneticiler bu konuda özellikle son yıllarda çok önemli atılımlar yapıyor ve bu da oldukça umut verici. Kentlerin ulaşımını güzelleştirmek için çok önemli adımlara atan yerel yöneticilerimizin yanı sıra, kent içi ulaşımda kentlerin güzelliğine güzellik katmak için çok çalışan, yenilikler düşünen, ilham verici adımlar atan ve bu alanda öncülük yapan çok değerli markalar var. Onların yaptıkları da yalnızca kentleri bu alanda ileriye taşımakla kalmıyor, ülkemizi de dünya çapında harika yerlere taşıyor.

Türkiye’yi gururlandıracak üretimler ortaya koyan çok değerli markaları Özelkalem Dergisi olarak Almanya’da Innotrans ve IAA’da da ziyaret ettik. Onlarla gerçekleştirdiğimiz söyleşilerde, kent içi ulaşımın ülkemizdeki geleceğine dair çok sevindirici konuşmalar yaptık. Bu alanda büyük bir enerji ile çalışan bütün markalarımızın yolu açık olsun.

Bilginiz olsun istediğimiz, sizlerle paylaşmaktan büyük heyecan duyduğumuz bir başka konuda Güzel Bir Türkiye Kentsel Güzelleştirme Projesi ile ilgili çalışmalarımızın hız kazanmış olması. Çok yakında daha ayrıntılı bilgiyi sizlere yine buradan, sosyal medya hesaplarımızdan, Özelkalem.TV’den ve Özelkalem.com.tr’den aktarıyor olacağız.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla