Ana SayfaGündemİstanbul Boğazı'nda 23 Nisan coşkusu yaşandı

İstanbul Boğazı’nda 23 Nisan coşkusu yaşandı

Üsküdar Belediyesi, İstanbul’da yaşamasına rağmen deniz görmemiş ilköğretim öğrencilerini, 23 Nisan nedeniyle boğaz gezisine çıkardı.

Üsküdar Belediyesi, Turmepa işbirliği ile 23 Nisan’a özel, İstanbul’da yaşamasına rağmen denizi görmemiş ilköğretim öğrencilerini denizle buluşturdu. Çocuklar, Valide Sultan Gemisi’nde sefere çıkardı. Bugüne kadar yaklaşık 12 bin çocuk Turmepa’nın düzenlediği etkinlikler sayesinde denizle tanıştı.

Turda, Turmepa Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk ve İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Ballı’nın da yer aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in selamlama konuşması ve “Bugün sizin gününüz, azıcık yaramazlık yapma hakkınız var” sözleri çocukların sevinç ve alkışlarıyla karşılandı. Simit, ayran, çay ikramından sonra müzik eşliğinde şarkılar söylendi ve yüz boyama etkinliği yapıldı.

23 Nisan nedeniyle yapılan etkinlik kapsamında bir erkek ve bir kız öğrenci, kaptan köşküne çıkarılarak temsili kaptan yapıldılar. Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ekibi öğrencilere balık cetveli, kitap ayracı hediye etti ve balıklarla ilgili kısa bilgi verdi.

Kıyıya paralel olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar giden gemi, tekrar Üsküdar’a döndü ve çocuklar için unutulmaz bir gün böylece tamamlandı.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla