Ana SayfaGündemİstanbullular, Ramazan ayı etkinliklerinde buluşacak

İstanbullular, Ramazan ayı etkinliklerinde buluşacak

Maneviyatın ve güzelliklerin zirveye ulaştığı, sofraların paylaşma ve dayanışmayla bereketlendiği Ramazan ayı, İstanbul’da bu yıl da hep birlikte yaşanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi iklimini, sanatsal ve kültürel etkinliklerle zirveye taşıyor. Ramazan ayı boyunca Tasavvufi Eserler, İrfani Türküler, ezgiler, şiir dinletileri, geleneksel gösteri sanatları ve sohbet etkinlikleri İstanbullularla buluşacak. Ramazan’ın bereketi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Maltepe ve Yenikapı sahillerindeki dev şehir parkları ile Beylikdüzü Meydanı’nda huzur ve güven içinde yaşanacak.

Anadolu’da etkinliklerin merkezi Maltepe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe Sahili’nde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi kuruldu. Merkez, bu yıl da Anadolu Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. İstanbullular iftar öncesi, iftar sonrası ve Teravih Namazı sonrası burada bir araya gelecek. Vatandaşlar, düzenlenen Tasavvufi eserler, İrfani Türküler, ezgiler ve şiir dinletileri ile Ramazan’ın maneviyatını gönüllerince yaşayacak. Tiyatro, sahne gösterileri, epik sunumlar, Kurtuluş Kahramanları, meddah hikayeleri, orta oyunları ve Hacivat – Karagöz gösterileri gibi pek çok etkinlik Maltepe’de yer alacak.

Avrupa’da etkinliklerin adresi Yenikapı

Yenikapı Sahili’nde ise 700 bin metrekare alan üzerine 1 milyon kişi kapasiteli Yenikapı Sahili ve Etkinlik Alanı kurulmuştu. Alan, Avrupa Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. İstanbullular iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası düzenlenen Tasavvuf Müziği Dinletileri ile Ramazan’ın maneviyatını doyasıya yaşayacak. Tiyatrodan sahne gösterilerine, orta oyunlarından Hacivat – Karagöz gösterilerine kadar pek çok etkinlik Yenikapı’da yer alacak.

Beylikdüzü Meydanı’nda ilk Ramazan etkinlği

Bu yıl ilk kez Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan Beylikdüzü Meydanı, İstanbullular’a Ramazan’ın manevi coşkusunu doyasıya yaşatacak. Meydana, Ramazan’ın atmosferine uygun olarak farklı bir konsept kazandırıldı. Meydanda, iftar öncesi, iftar sonrası ve Teravih Namazı sonrası pek çok etkinlik İstanbullularla buluşacak. Tiyatrodan sahne gösterilerine, orta oyunlarından Hacivat – Karagöz gösterilerine kadar pek çok etkinlik de Beylikdüzü’nde yer alacak.

Çocuklar için de gösteriler yapılacak

Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Yenikapı, Maltepe ve Beylikdüzü’ndeki etkinlik alanlarında çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli programlar sergilenecek. Çocuklar, animatör sunucu ile renkli zamanlar geçirip, özel yarışmalara katılacaklar. Geleneksel gösteri sanatları ile farklı bir heyecanı yaşayacaklar. Ayrıca çocuklar için şişme oyun karakterleri ve kostüm karakterler de etkinlik alanlarında yer alacak. Hazırlanan orta oyunu, kukla, Meddah, Hacivat – Karagöz gösterileri ile çocuklara geçmiş Ramazanlardan ve geleneksel sanatlarımızdan bir demet sunulacak.

Her gün 100 bin kişi iftar yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün, iftar saatinde çeşitli nedenlerde evlerine yetişemeyenler için çadır kurarak sıcak iftarlık dağıtacak. İstanbul’un tüm ilçelerinde binlerce vatandaş sokak iftarlarında buluşacak. yor. Tüm ilçelerde her gün yaklaşık 100 bin vatandaşa sokak iftarı verilecek.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla