Ana SayfaSosyal sorumlulukKadıköy hedef belirledi: 7’den 70’e sağlıklı yaşam

Kadıköy hedef belirledi: 7’den 70’e sağlıklı yaşam

İstanbul’un Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 7’den 70’e Kadıköylüler’in ihtiyaçlarına yönelik sağlık hizmeti veren merkezler açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Filiz Ünlü, belediyenin bünyesinde sağlık ve eğitim alanında verdikleri hizmetleri anlattı. Nuhoğlu, özellikle bu konularda merkezi yönetimin, ilgili bakanlıkların, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte çalışması gerektiğini belirterek, yerel yönetim olarak kendi üstlerine düşen görevi, gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu

“Amacımız insanların sağlıklı kalmasını sağlamak”

Nuhoğlu, “Bizim sağlık hizmetlerimizde temel amacımız, insanların sağlıklı kalmasını sağlamak. Yani yaptıklarımızı daha çok koruyucu sağlık hizmetleri çerçevesinde değerlendiriyoruz. Amacımız özellikle yalnız yaşayan insanların kolay ulaşabileceği, hayata tutunabilecekleri ve yaşam enerjisi alabilecekleri ortamlar yaratmak. Ben yerel yönetimlerin öncelikle yalnızlık durumunu ortadan kaldırmaya yönelik hizmetler vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insan yalnız yaşayamayan bir türdür. Yalnızlık, her yaş grubundan insan için hastalıkların ortaya çıkmasını tetikliyor. Bu nedenle Alzheimer Gündüz Bakımevi’nde de diğer merkezlerimizde de amacımız, vatandaşları sosyal ilişkilerini desteklemektir” dedi.

Nuhoğlu, “Dolayısıyla insanlar yaşam boyu kendilerini güvende hissettikleri, sıcak bir ortama sahip oluyorlar. Bu noktada, çocuklar için de büyüdükleri ortamın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için, sadece sporla ilgili değil sanatsal ve bilimsel faaliyetler de faydalı olacaktır. Eğer hasta olmakla ilişkili şartları ortamdan kaldırırsak, sağlıklı bir toplum oluşturabiliriz” diye konuştu.

Nuhoğlu, belediye olarak kitap fuarı, tiyatro etkinlikleri, açık hava sineması, spor müsabakaları, yaz ve kış okulları gibi seçenekler sunduklarını anlatı. Nuhoğlu, “Böylece hem çocuklar, hem yetişkinler sosyal hayatlarını zenginleştirmek açısından karşılarında birçok tercih buluyor. Ayrıca insanlar kendi dinamikleriyle birçok yapıyı oluşturmak için de Kadıköy’ü tercih ediyor; kurulan özel tiyatrolar bunun bir örneği. Yani bizim esas görevimiz mutlu insanların yaşadığı bir Kadıköy yaratmak” ifadelerinde bulundu.

“En çok talep müzikle ilgili”

Nehoğlu, belediyenin kendi organizasyonu içerisinde yüzlerce atölye çalışması olduğundan bahsetti. Başkan Nuhoğlu, “Örneğin 150’den fazla koro grubu var. İnsanlarımız en çok müzik alanındaki çalışmaları talep ediyor. Ayrıca sadece çocuklar için bir kültür merkezi kurduk ve binlerce çocuğun kullanımına açtık” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla