Ana SayfaGündemÇiğli'de yapılan Ahmet Taner Kışlalı Parkı törenle açıldı

Çiğli’de yapılan Ahmet Taner Kışlalı Parkı törenle açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Çiğli’de 25 dönüm alan üzerinde yaptığı Ahmet Taner Kışlalı Parkı, geniş katılımlı törenle açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında hain bir bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren siyasetçi ve yazar Ahmet Taner Kışlalı adına park yaptı. İzmir Milletvekilliği ve Kültür Bakanlığı da yapan Kışlalı adına yapılan park, 25 dönüm alan üzerine kuruldu. Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın açılışı törenle yapıldı. Törene, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı ile kızları Nilhan Nur Kışlalı, Dolunay Kışlalı Edis ve çok sayıda davetli katıldı.

“En sevdiği yer parktı”

Nilüfer Kışlalı, İzmirlilerin Ahmet Taner Kışlalı’ya olan vefasından dolayı duygusal anlar yaşadığını dile getirdi. Kışlalı, “Ahmet her konferansa gittiğinde ona ‘Hocam bir şey ister misin? ‘diye sorarlardı. Ahmet de her defasında ‘Benim kalacağım yer parka yakın olsun’ derdi. Parkları çok severdi, parklarda yürümeyi çok severdi. İnsanlar anıldığı sürece yaşar, bunu da biliyorum. O yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. İzmir bize vefanın semt adı olmadığını gösterdi. Bu yıl Ahmet’in aramızdan ayrılışının 19. yılı ve İzmirliler bize büyük bir gurur yaşattı” dedi.

En sevdiği ağaç

Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı’nın yazdığı bir mektuptan yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, parkta merhum gazetecinin en sevdiği ağaç olan “katalpa”ya da yer verdi. Kışlalı’nın 1997 Eylül’ünde evinin önüne diktiği katalpa ağacının aynısı, kendi adını taşıyan parkın en özel köşesine yerleştirildi. Oya, kırmızı yapraklı süs eriği ve akasya ağaçları, çiçekleri ve yaprak dokusuyla parka ayrı bir renk verdi. Çınar yapraklı akçaağaç, melez servi, mavi servi, grevilya, fıstık çamı ve Londra çamı türlerindeki ağaçlar ile çiçekli çalı grubundan güzellik çalısı, bahar dalı, ağaç hatmi, beyaz zakkum, gül türleri, kokusuyla ünlü lavanta, biberiye, defne ve Arap yasemini türlerindeki çalı grupları da, parkı şimdiden kentin yeni çekim merkezlerinden biri haline getirdi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla