Ana SayfaSosyal sorumlulukKonya Büyükşehir Belediyesi köpek sahiplenenlere para veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi köpek sahiplenenlere para veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği “Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” ile başı boş köpekler rehabilite edildikten sonra gönüllülere sahiplendiriliyor. Belediye, köpek sahiplenenlere her ay 100 TL ödüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Gönüllü Hayvan Dostları Projesi” ile rehabilite edilen köpekler kırsal mahallelerde belirlenen gönüllülere sahiplendiriliyor. Proje ile her gönüllünün en fazla 3 adet köpek sahiplenebiliyor. Sahiplendirme sonrası gönüllülere, bakım uygunluk kontrolü, sağlık ve aşı hizmetleri de veriliyor. Gönüllüler, sahiplendikleri hayvanların giderlerinde kullanmak üzere her köpek için aylık 100 lira destek ödeniyor.

“Hayvanlar sıcak yuvaya dönüşüyor”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’de ilk olan “Gönüllü Hayvan Dostları Projesi”‘ ile örnek bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Altay, Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde sağlık kontrolleri, bakımları ve aşıları yapılan hayvanların kırsaldaki mahallelerde belirlenen gönüllülere sahiplendirildiğini kaydetti. Altay, Gönüllü Hayvan Dostları Projesi’nin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu belirtti. Altay, “Bu projemiz ile hayvanlarımız sıcak bir yuvaya kavuşuyor. Yine proje ile köylerimizde vatandaşımızın hem geçimlerine katkı sağlıyoruz hem de hayvanlarımızın aile ortamında hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. Bugüne kadar 2 binin üzerinde köpeğimiz bu şekilde sahiplenildi. Amacımız 5 bine ulaşmak. Bu projenin Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz” dedi.

‘E-pati’ ile sürekli takip

Konya Büyükşehir Belediyesi, “e-pati” programı ile sahiplendirilen hayvanların periyodik kontrollerini, gelişim durumlarını, aşılarını, gıda desteklemelerini web sayfaları ve uygulamalar yardımı ile sürekli takip ediyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla