Ana SayfaÇevreMaltepe Belediyesinden "Zamane Atıkları" sergisi

Maltepe Belediyesinden “Zamane Atıkları” sergisi

İstanbul Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Zamane Atıkları adlı sergide, gelişen teknolojiye yenik düşen onlarca elektronik ürün gün yüzüne çıktı.

ZAMANE ATIKLARI

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Maltepe Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği ve Altaş işbirliğiyle açılan “Zamane Atıkları” sergisi öğrencilerden büyük ilgi gördü. 1970’li, 80’li ve 90’lı yıllarda kullanılan dürbün, daktilo, fotoğraf makineleri, pilli radyo, tüplü televizyon, elektrik süpürgesi, elektrikli ısıtıcı, gramofon, pikap, karanlık oda baskı makinesi, telefon, film makarası ve bilgisayar parçaları gibi aletlerin bulunduğu sergiyi öğrenciler, meraklı gözlerle izledi ve gezdiler. Elektrikli ve elektronik atıkların çöp olmadığını ve geri dönüştürülebileceğini deneyimleyerek öğrenen öğrenciler, bu cihazların bol bol fotoğrafını çekti.

11 ŞUBAT’A KADAR GÖRÜLEBİLİR

Belediyenin elektronik maskotu MaltepeRob’un da çocuklarla yakından ilgilendiği etkinlikte, barkovizyon gösterisi ve boyama etkinlikleri yapıldı. Sergideki aletler tanıtıldı ve geri dönüşüm hakkında bilgi verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, bu tip geri
dönüşümlerin önemine hitaben etkinliklere devam edeceklerini ifade ederek, serginin 11 Şubat’a kadar ziyarete açık olacağını belirttiler.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla