Ana SayfaKültür SanatMardin'in tarihi sokakları notalara da ev sahipliği yapıyor

Mardin’in tarihi sokakları notalara da ev sahipliği yapıyor

Birçok medeniyetten izlerini bünyesinden barındıran Mardin’in binlerce yıllık tarihi sokakları, notalara da ev sahipliği yapıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, şehrin kültürünü yansıtan müzikleri tarihi sokak, meydan ve konaklarda vatandaşın dinletisine sunuyor. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan Mardin’in binlerce yıllık tarihi sokakları, notalara da ev sahipliği yapıyor. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, “Şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimiz, kendilerini biran müzikli ve neşeli bir ortamda bularak keyifli vakit geçiyorlar” dedi.

“Unutulmaya yüz tutmuş kültürü sunuyoruz”

Yaman, unutulmaya yüz tutmuş kültürü yeniden vatandaşlara sunduklarını belirtti. Yaman, “Masalsı şehir Mardin’de, farklı din, dil, kültür ve farklı etnik yapıda ki insanlar yüzyıllardan beridir kardeşçe yaşıyor. Mardin’de, unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültür varlıkları yeniden canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için konservatuvarımızı kurduk. Burada, halk oyunları, halk müzikleri, tiyatrolar gibi şehrimizin tarihini yansıtan kültür değerlerini eğitimlerimize alarak bir buçuk yılı aşkın süredir devam ediyoruz” dedi.

“Tarihi mekanlar müzikle şenlendi”

Yaman, tarihi mekanların şehrin kültürünü yansıtan müzikle şenlendiğini ifade etti. Yaman, “Cumhuriyet Meydanı ve Eski Kız Meslek Lisesi’nin merdivenlerinde sokak çalgıcılarının katılımlarıyla, ‘Müzikli Saatler’ etkinliği yapıyoruz. Sokak Sağlıklaştırılması Projesi kapsamında restorasyonu yapılan Kermozade Konağında ise, ‘Avluda Fasıl’ etkinlikleri düzenliyoruz. Şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimiz, kendilerini biran müzikli ve neşeli bir ortamda bularak keyifli vakit geçiyorlar. Huzur ve güvenin hakim olduğu şehrimizde, sokak ve tarihi mekanlarda müzik seslerin yükselmesi, hemşerilerimizi ve misafirlerimizi mutlu ediyor” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla