Ana SayfaKültür SanatFestival ŞenlikMeisKaş Yüzme Yarışması yapıldı.... Yarışmacılar 7,1 kilometrelik kulaç attı...

MeisKaş Yüzme Yarışması yapıldı…. Yarışmacılar 7,1 kilometrelik kulaç attı…

21. Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası MeisKaş Yüzme Yarışması yapıldı. Yunan adasından başlayıp Türkiye topraklarında son bulan yarışta, yarışmacılar 7.1 kilometre kulaç attı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi işbirliğinde, 21. Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası MeisKaş Yüzme Yarışması başladı. Yarışa katılacak sporcular, sabah erken saatlerde tekne ile Kaş’tan Meis Adası’na getirildi. Aralarında 19 yabancı yarışmacının da yer aldığı 33’ü kadın 164 yarışmacı, yarışma öncesi ısınma hazırlıkları yaptı. Çeşitli yaş kategorilerine göre düzenlenen yarışmalara katılan sporcuların en genci 14, en yaşlısı ise 79 yaşında oldu. Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar ile Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer denize atlayarak başlattığı yarışmada sporcular, Türk topraklarına yakın olarak bilinen Yunan adası Meis’in limanından 7 bin 100 metre uzaklıktaki Kaş Limanı’na doğru kulaç atmaya başladı.

Kaş Limanı’nda sona eren yarışmanın genel klasmanında erkeklerde 1 saat 37 dakika 02 saniyelik derecesiyle yüzme antrenörü Emrah Özsevim (41), kadınlarda da 1 saat 37 dakika 58 saniyelik derecesiyle milli sporcu Nilay Erkal (19) birinciliği elde etti.

“Yarışlar son derece güzel geçti”

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, bu yıl 14.’sü düzenlenen yarışların son derece güzel geçtiğini söyledi. Kocaer, festival ve yarışmalara Kaş’ı tanıtmak amacıyla başladıklarını ve her geçen yıl uluslararası boyutta taşındığına dikkat çekti. Kocaer, “Kaş’ı tanıtmak, Kaş’taki turizmle meşgul olan esnafın turizm gelirini yükseltmek için bu yarışların gerekliliğine inanmıştık. Bu yarışın daha nice yıllara devam etmesini temenni ediyorum. Tatil, temiz denizde yüzmek, dalış, yamaç paraşütü ve Likya yollarında zevkle yürümek için Kaş’a gelin” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla