Ana SayfaÇevreMelikgazi Belediyesinden tarıma sulama desteği

Melikgazi Belediyesinden tarıma sulama desteği

Melikgazi Belediyesi tarafından bölgesel tarım sektöründe gelişim ve yaygınlaşmayı sağlamak için tarıma sulama desteği verilecek.

Melikgazi Belediyesi, tarım sektöründe gelişim ve yaygınlaştırmayı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede bölgesel sulama tesisleri, belediye tarafından işletilerek, tarıma sulama desteği verilecek. Su kaynakları için dünyada büyük arayış yaşandığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarıma büyük yöneliş olduğunu ifade etti. Büyükkılıç, özellikle kırsal alanlarda yaşama destek ve katkı için sulama tesislerin belediyeye devir edileceğini bunun için çalışma yaptıklarını kaydetti.

“Sulama tesisleri belediyeye devredilecek”

Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan Devlet Su İşleri Sulama tesislerin kendilerine devri için Belediye Meclisinden karar alındığını dile getirdi. Büyükkılıç, “Bölge tarımın gelişime destek olmak üzere tarımsal alan olarak kullanılan ve tarım ürünü yapılan kırsal bölgelerde kırsal yaşamı desteklemek amacı ile çalışmalar yapılmaktadır. Spor, sağlık ve eğitimden sonra bölgenin tarım ve tarım alan ve ürünlerine de destek olacağız ve gelişmesine katkı sağlayacağız. Bu neden ile Sulama kanalları inşa ediyoruz. Şimdi de Sulama Tesisleri belediyemiz bünyesinde işletilerek tarımsal üretime destek sağlanacaktır. Dolayısı ile istihdama ve ekonomiye de destek olunacaktır“ dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla