Ana SayfaUlaşımMersin sahillerinde üstü açık otobüs seferleri başladı

Mersin sahillerinde üstü açık otobüs seferleri başladı

Mersin’de vatandaşların ve turistlerin kent merkezindeki sahil hattını rahat ve huzurlu bir şekilde gezebilmeleri amacıyla üstü açık otobüs seferleri başlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, hem kent sahilinin tanıtılması hem de kıyıda vakit geçirenlerin daha ferah ulaşım imkanı bulması için üstü açık otobüs uygulaması başlatıldı. ‘Hayat Mersin’de güzel’ ve ‘Denizin, güneşin ve medeniyetin kenti Mersin’ sloganlarının yer aldığı belediye otobüsü, her gün saat 07.00 ile 12.00 ve 16.00 ile 24.00 saatleri arasında hizmet verecek. Ücretleri diğer otobüs ücretleriyle aynı olan üstü açık otobüs, merkez Akdeniz ilçesindeki tren garından kalkacak. Otobüs, sahil bandından merkez Mezitli ilçesindeki Babil kavşağına ulaştıktan sonra yeniden hareket noktasına dönecek. Otobüs, toplamda 11 kilometre yol kat edecek.

“Mersin’de ilk defa üstü açık sahil turu”

Uygulama hakkında bilgi veren otobüs şoförü Ahmet Öğüt, “Sahil turumuz Mersin’de ilk defa üstü açık araçlarla yapılmaya başladı. 712 ve 1624 saatleri arasında çalışacak. İstasyondan başlayacak, Hilton ve sahil bandı üzerinden Babil Kavşağı’na kadar sürecek sonra tekrar başlangıç noktasına geri dönecek. 2 aracımız bu hizmeti verecek her saat başı bu aracımız kalkacak. Sahil boyunca hizmetimiz devam edecektir. Vatandaşlarımız her gün normal ücretlerini vererek araçlarımızdan yararlanabilir” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla