Ana SayfaGündem"Moskova Restorasyon" yarışması

“Moskova Restorasyon” yarışması

Moskova Belediyesi, kültürel miras sitelerinin restorasyonuyla ilgili proje atölyeleri, organizatörler, mühendislik ve inşaat kuruluşları, onarım uzmanları arasında 2011’den beri “Moskova Restorasyon” yarışması düzenliyor.

Moskova Kültür Mirası Dairesi Başkanı Alexey Yemelyanov konuyu şöyle özetledi: “Geçtiğimiz yedi yıl boyunca, şehirde toplam 890 tarihi simge restore edildi. Son üç yıldır yatırımcılar da restorasyon projelerine katılıyorlar. Örneğin, 2016’da yaklaşık eserlerin yüzde 50’si fonlar sayesinde geri kazanıldı. Restorasyon bir meslek olarak giderek daha popüler hale geliyor ve Moskova Restorasyon yarışması buna büyük katkıda bulundu. Bu yarışma ile insanlara kültürel miras alanlarında uzmanlığın ve çalışmaların kalitesinin ne kadar önemli olduğunu söylüyoruz. Yanı sıra, gençlerin yaptığı işlerin değerinin vurgulanmasını  amaçlıyoruz.”

Bu yıl en iyi kültürel miras restorasyon projesi için rekor bir katılım oldu ve 100 başvuru gerçekleşti. Jüri, restore edilmiş 45 kültürel mirasın sonuçlarını değerlendirecek. 

Yarışmacılar, 2016-2017 yılları arasında gerçekleştirilen restorasyon projeleri için aşağıdaki alanlarda değerlendirilecekler:
– En İyi Restorasyon ve/veya Adaptasyon Projesi
– En Kaliteli Restorasyon Çalışması 
– En İyi Restorasyon Organizasyonu
– En İyi Araştırma Çalışması ve/veya Bilimsel ve Metodolojik Rehberlik

Ayrıca özel bir restorasyon komitesi ödülü verilecek. Yanı sıra, demir yolu yenileme projesi dahilinde yer alan tarihi yapıların restorasyonu için hazırlanan özel ödüller de sahiplerini bulacak.

Detaylar için bağlantı: https://www.mos.ru/en/news/item/30967073/

Haber: Yüksel Çilingir – Brüksel

VDNKh reset: The changing image of Russia’s main exhibition centre



BENZER HABERLER

1 Yorum

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla