Ana SayfaKültür SanatNiğde Belediyesi 3'üncü Kitap Fuarı açıldı

Niğde Belediyesi 3’üncü Kitap Fuarı açıldı

Niğde Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı açıldı. 13 Mayıs’a kadar sürecek fuarda, 156 yayınevi ve 60 yazar okuyucuyla buluşacak.

Niğde Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Kitap Fuarı, açıldı. Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen fuarın açılışı törenle yapıldı. 13 Mayıs’a kadar devam edecek olan Niğde 3. Kitap Fuarı, 156 yayınevi ve 60 yazarı ağırlayacak. Fuarın açılışına, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz”

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Şehirlerin büyüyüp gelişmesindeki ve tarihler boyunca varlıklarını sürdürebilmelerinde en büyük etkenlerden biriside mimarisi olduğu kadar kültürel yapısıdır. Kültürler ise bizden önceki kuşakların biriktirdiği bilgi ve anıların bir toplamıdır. Biz ise o kültüre önceki kuşakların kitaplarını okumakla katılabiliriz. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Kültürlü bir insan olmanın yegane yolu okumaktır” dedi.

“Hemşehrilerimizi fuara davet ediyorum”

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ise, “13 Mayıs’a kadar devam edecek kitap fuarımızda birbirinden değerli yazarlarımız Niğdelilerle buluşacak. Kitap Fuarı’na kamuoyunun yakından tanıdığı yazarlar katılarak hem söyleşi gerçekleştirecekler hem de kitaplarını imzalayacaklar. Hemşehrilerimizi özlemle bekledikleri fuarımıza davet ediyorum” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla