Ana SayfaGündemTrabzon Büyükşehir Belediyesi o uçağı istiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi o uçağı istiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, havalimanına iniş yaptığı sırada kontrolden çıkan ve iniş takımları balçığa saplanan yolcu uçağını kütüphane yapmak istiyor.

13 Ocak’ta Trabzon seferi sırasında, havalimanına iniş yaparken, kontrolden çıkıp, denize 25 metre kala saplandığı yamaçtan 5 gün sonra çıkarılan Boeing 737- 800 tipi “Zeynep” isimli yolcu uçağının bir daha uçurulmayacağına karar verilmişti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, uçağın kütüphane yapılması için girişim başlatıldı. Belediyesi tarafından deniz dolgusu üzerindeki “Gülcemal” projesi kapsamında uçak, kütüphane olarak kullanılmak üzere tekrar istendi. Uçak, apronda günlüğü 80 TL karşılığında bekletiliyor.

Sigorta şirketinden satın alındı

Pegasus Havayolları’nın, bir daha uçurulamayacağına karar verilen ve bünyesinde kiralık olarak bulundurduğu uçağı sigorta şirketinden satın aldığı öğrenildi. Trabzon Havalimanı apronunda, günlüğü 80 TL karşılığında, park halinde bekletilen uçağın teknik aksamının sökülerek, parça tedariki için kullanılacağı belirtildi.

Uçak, kütüphane olacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce uçağın kütüphaneye dönüştürülmesi için daha önce de başvuru yapılan; ancak sonuç alınamayan hava yolu şirketine başvuru yeniden yapıldı. Teklifin kabul edilmesi halinde kütüphaneye dönüştürülmesi planlanan uçak, Akyazı mevkiinde 800 bin metrekarelik alanda yapılacak deniz dolgusu üzerinde, sosyal ve kültürel alanların yer alacağı “Gülcemal” projesine entegre edilecek.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla