Ana SayfaGündemAnkapark ihaleye çıkıyor... Kiraya verilecek...

Ankapark ihaleye çıkıyor… Kiraya verilecek…

Ankara’da yapımına 2013 yılında başlanan Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi, şartname hazırlayarak kiralama veya işletme ihalesine çıkacak. Belediye Meclisi, dün kira veya işletme sözleşmesinin imzalanması yetkisini Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na verdi.

Eski Başkan Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan ve çalışmaları devam eden Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi, şartname hazırlayarak kiralama veya işletme ihalesine çıkmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin başkanlık yazısı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı. CHP grubunun ‘ret’ oyu kullandığı karar ile kira veya işletme sözleşmesinin imzalanması yetkisi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na verildi.

10 yılı aşmamak üzere belediyeye verildi

Başkanlık yazısında, 5659 sayılı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu’nun ilgili maddesine yer verildi. Yazıda, Atatürk Orman Çiftliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokoller ile hayvanat bahçesi ve Temapark alanının intifa hakkının 10 yılı aşmamak üzere belediyeye verildiği hatırlatıldı.

Yazıda temapark alanının Ankapark bölümünün tamamlandığı belirtildi. Yazıda, “Söz konusu Ankapark alanının bu kanunda belirtilen süre içerisinde üçüncü şahıslara kiraya veya işletmeye verilmesi planlanmaktadır” denildi.

Karar, oy çokluğuyla alındı. Buna göre 10 yıllık süre ile ilgili bir kanun değişikliği olması halinde yeni sürenin en üst seviyesini kapsayacak şekilde ihaleye çıkılacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla