Ana SayfaMimariOkmeydanı Baruthanesi restore ediliyor

Okmeydanı Baruthanesi restore ediliyor

440 yıllık Okmeydanı Baruthanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona alındı. Baruthane, ofis olarak hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 440 yıllık tarihi Okmeydanı Baruthanesi’nde restorasyon çalışmaları başlattı. Belediye, Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulunun onay vermesi üzerine, 1578’de yaptırılan tarihi baruthaneyi aslına uygun şekilde restore edecek. Restorasyon faaliyetleri kapsamında ilk olarak baruthanenin çevresinde gerekli önlemler alındı. Baruthanenin etrafı çelik bariyerlerle kapatıldı ve ardından çevresindeki bazı betonarme yapılar yıkıldı.

Ofis olarak hizmet verecek

Yapıda özgün kalan malzemelerin koruma altına alınmasının ardından çimento harçlı sıvalar raspa edilerek özgün taş duvarlar ortaya çıkarıldı. Ot ve bitkilerin sardığı baruthane titiz bir çalışmayla temizlendi. Yıkıntı ve moloz atıkları kaldırılarak baruthanenin toprak altında kalan yapıları ortaya çıkarıldı.

Geçmişte depremden zarar gören baruthane, olası bir depreme karşı da güçlendiriliyor. Baruthane duvarlarının hasar gören yerlerinin onarılmasının ardından kubbeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulunun statik uzmanlarının uygun bulduğu yöntemle güçlendirilecek. Restorasyonu 2019’da tamamlanması planlanan baruthanenin ofis olarak hizmet vermesi planlanıyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla