Ana SayfaUlaşımOtokar Ürdün'ün başkentine 100 otobüs gönderdi

Otokar Ürdün’ün başkentine 100 otobüs gönderdi

Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası Otokar, Ürdün’ün Amman Belediyesinin açtığı ihaleyi kazanarak, 100 otobüs gönderdi.

Türkiye’nin en çok tercih edilen lider otobüs markası Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Otokar, kısa süre önce Bükreş Belediyesinin açtığı 400 adetlik otobüs ihalesini kazandı. Türkiye’nin tek kalemde alınan en büyük otobüs ihracatına imza atmaya hazırlanan Otokar, Ürdün’deki
otobüs ihalesini de kazandı. Otokar, Ürdün’ün başkenti Amman Belediyesinin açtığı 100 adetlik otobüs ihalesini aldı. İhale kapsamında 40 adet Kent, 60 adet Doruk otobüsü, bu yıl Ammanlılar’a hizmet etmeye başlayacak.

Otokar 50 ülkenin toplu ulaşımında

Koç Topluluğu şirketlerinden firma, ürettiği otobüslerle Türkiye dahil 50 ülkede toplu ulaşıma nefes aldırmaya devam ediyor. Otokar
Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Kullanıcılarımızı odak noktamıza alarak ihtiyaç ve beklentilere uygun ürettiğimiz otobüslerimiz yurtdışında takdir görmeye devam ediyor. Bükreş Belediyesi’nin ardından Amman Belediyesi’nin de Otokar’ı tercih etmesinden büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Türkiye’nin lider otobüs üreticisi olarak 4 milyon nüfusa sahip Amman’ın toplu taşımasını rahatlatacak, modern, çevreci araçlarımızı bu yıl teslim edeceğiz. Anlaşmanın her iki taraf ve Ammanlılar için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

“Ammanlılar daha konforlu seyahat edecek”

Amman Belediye Başkanı Yousef Shawarbeh ise, enerji, çevre, altyapı ve toplu taşıma alanında önemli bir dönüşüm yaşadıklarını belirtti. Shawarbeh, Amman’ın hayata geçirdiği proje kapsamında genç, yaşlı ve engellilerin daha rahat, güvenli, konforlu ve çevre dostu araçlarla seyahat edeceklerini kaydetti. Shawarbeh, “Tüm büyük şehirlerde olduğu gibi ülkemizde de var olan yoğun trafiğin önüne geçmek, vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermek için farklı büyüklüklerde 100 adet otobüs alımı yaptık. Bu yıl içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız 100 adet yeni otobüslerimiz ile bölgenin en iyi filosuna kavuşacağız. Dönüşüm çalışmaları kapsamında otobüslerimiz içerisinde elektronik ödeme sistemi gibi yüksek standartlar olacak. Çevre dostu ulaşım sistemimizin haricinde alt yapı ve kaldırım iyileştirme projelerine hız vereceğiz.” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla