Ana SayfaGündemÖzhaseki ve Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Özhaseki ve Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Şanılurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi ziyaret etti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bakanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ilçe belediye başkanları karşılandı. Bakanlar, Başkan Nihat Çiftçi’den Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

“Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapıyoruz”

Bakan Özhaseki, Hükümet olarak her alanda Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık ile yaklaştıklarını belirtti. Şanlıurfa’da devam eden projeleri yakından takip ettiklerine değinen Bakan Özhaseki, “Gerek alt yapı gerekse üst yapı anlamında İller Bankası olarak bölgemize hep kaynak aktarıyoruz. Dostluğumuzun ve muhabbetimizin olduğu bir şehirde, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve istişare edinmeyi hep bir hedef edinmiştik. Şanlıurfa’daki bir çok projeyi yakından takip ediyoruz. Gerek alt yapı, gerekse üst yapı projelerinde İller Bankası olarak da kaynak kullandırma hususunda da hep olumlu ve pozitif baktığımız şehirlerin başında Şanlıurfa geliyor. Belediyecilik bir tecrübe işidir, bir istişare işidir” ifadelerinde bulundu.

Bakan Özhaseki, “Ben de belediye başkanı olduğum ilk günden son güne kadar istişarelere açık oldum. Başka şehirlerde alabileceğim örnekleri şehrime taşımaya gayret ettim. Belediyecilik deneyimle, tecrübe ile zaman içerisinde kazanılan bir şey olarak karşımızda duruyor. Kadim şehir Şanlıurfa’da istişarelerde bulunacağız ve buraya neler yapabiliriz onları konuşacağız. Yeni gelişen bölgelerin planlanması hususunda da istişarelerde bulunacağız. Yıllardır burada güzel bir belediyecilik örneği var ve buna biraz daha nasıl katkıda bulunuruz hep birlikte bunun peşinde olacağız” dedi.

“Şanlıurfa’nın geleceği için çalışıyoruz”

Başkan Nihat Çiftçi ise, bakanlığın kente verdiği desteklerden ötürü Bakan Özhaseki’ye teşekkür etti. Çiftçi, “Bakanlığımız tarafından aldığımız tüm fonlar ile Şanlıurfa’mızın geleceği için çalışıyoruz. Halkımız ve Şanlıurfa adına gerek atık su arıtma tesisleri ve alt yapı projeleri, gerekse çevre ve ulaşım anlamında yaptığımız projelerimiz inşaat halinde. Bunlar Şanlıurfa’ya kazandırılıyor. Bakanlık olarak vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Zaten bir duayen olarak, bir ağabeyimiz olarak belediyeciliği çok iyi bilip, o konuda da her zaman yol göstericiniz bize rehber olmuştur” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla