Ana SayfaGündemPriene Antik Kenti, UNESCO Geçici Listesine girdi

Priene Antik Kenti, UNESCO Geçici Listesine girdi

Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan ve Büyük İskender ile Bilge Bias’ın ayak izlerinin bulunduğu Priene Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası’nın girişimiyle kent planlaması ve yağmur suyu kanalları ile modern kentleşmenin örnek kenti olarak gösterilen Priene Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne kabul edildi. Priene, İyonlar’dan Türkler’e kadar uzanan tarihi süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Döneminin en önemli liman kentlerinden biri olan Priene, önce UNESCO Dünya Miras Komitesi’ne alındı. Yapılan değerlendirmenin ardından Priene, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne girmeyi başardı.

İlçede sevinçle karşılandı

Priene Antik Kenti’nin geçici listeye girmesi ilçede sevinçle karşılandı. Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay, “Uludağ Üniversitesi’nden Hakan Mert hocamız, Milet Müze Müdürü Hatice Akat İslam ve Söke Belediyesi Kültür Komisyonu ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda Priene Antik Kenti’nin UNESCO’nun Kültür Mirası aday listesine girmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki çalışmalar da büyük önem taşıyor. Bir an önce kesin listeye girmek için çalışmalar yapacağız. Konuyla ilgili bölgemizde benzer çalışmaları yapan Bergama, Selçuk ve Afrodisyas’ı inceledik. Onları baz alarak Priene’nin kesin listeye girebilmesi için çalışmalarımız yoğunlaşacak. Söke’nin Türkiye ve dünyada tanıtımının takipçisi olduk ve olacağız” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla