Ana SayfaArkeolojiSagalassos Antik Kenti ziyaretçi akınına uğradı

Sagalassos Antik Kenti ziyaretçi akınına uğradı

Burdur’un Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos Antik Kenti yılın ilk 8 ayında ziyaretçi akınına uğradı. Kenti, 39 bin 427 kişi ziyaret etti.

Ağlasun’da bulunan Sagalassos Antik Kenti’nde, 1989 yılında Belçika Katolik Leuven Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Marc Wealkens başkanlığında kazı çalışmalarına başlandı. Son 5 yıldır da aynı üniversiteden Prof. Dr. Jaroen Pablome başkanlığında kazıların yürütüldüğü Sagalassos Antik Kenti’ ziyaretçi akınına uğradı. Bu yılın 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla ziyaretçi sayısında yüzde 55’lik artış oldu. Geçen yılın 8 ayında, 24 bin 622’si yerli olmak üzere toplam 25 bin 286 kişinin gezdiği Sagalassos Antik Kenti’ni bu yılın aynı döneminde ise 37 bin 941’i yerli olmak üzere 39 bin 427 kişi ziyaret etti. Sagalassos’ta 2017 yılının tamamındaki 35 bin 727 olan ziyaretçi sayısı da 8 ayda geçilmiş oldu.

“Ziyaretçi sayısındaki artıştan memnunuz”

Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, bu yıl Sagalassos’u görmek için 40 bine yakın ziyaretçinin ilçelerine geldiğini söyledi. Kaplan, “Ziyaretçi sayısının artışından memnunuz. Sagalassos’a gelen yerli ve yabancı turistlerden dolayı ilçemize de ekonomik girdi oluyor” dedi.

Sagalassos’un yol yapım çalışmalarının sürdürüldüğünü de aktaran Başkan Kaplan, “Yol çalışmalarının bitmesiyle ulaşım daha rahatlamış olacak. Sagalassos’un girişindeki karşılama merkezinin de önümüzdeki yıl daha güzel hizmet vereceğine inanıyorum. Belediye olarak ilçe girişinden Sagalassos’a kadar yerli ve yabancı turiste hitap edecek, yöresel el sanatı ürünlerinin satılacağı iş yerleri yapacağız” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla