Ana SayfaAkıllı KentlerSakarya'ya 'akıllı meydan' yapılıyor... Türkiye'ye örnek olacak...

Sakarya’ya ‘akıllı meydan’ yapılıyor… Türkiye’ye örnek olacak…

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Demokrasi Meydanı’nda yapılacak yenileme çalışmalarıyla kente akıllı meydan kazandırılacak. Proje, Türkiye’ye örnek olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek yenileme çalışmalarının gelecek hafta başlayacağını duyurdu. Toçoğlu, 1’inci etap yenileme çalışmalarının kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiklerini belirtti. Yer tesliminin ardından yenileme çalışmalarının başlayacağını ifade eden Toçoğlu, meydanın Türkiye’ye örnek bir proje olacağını söyledi.

“Kısa süre içinde tamamlamayı planlıyoruz”

Başkan Zeki Toçoğlu, proje ile ilgili vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldıklarını kaydetti. Toçoğlu, “Projemizin 1. etap ihalesini de kısa süre önce gerçekleştirdik. Şimdi ise yer teslimini yapacak ve hemen ardından çalışmalarımızı başlatacağız. Kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu güzel çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Kot farkı ortadan kalkacak”

Başkan Toçoğlu, 1. etap kapsamında yapılacak çalışmalara da açıklamalarında yer verdi. Toçoğlu, “Daha öncede ifade ettiğimiz gibi projemizin içerisinde Akıllı Şehir Uygulamaları bulunacak. Ayrıca yeşil alanları da arttıracağız. Meydandaki kot farkı da ortadan kalkacak. Aydınlatma, oturma alanları, kafe, sosyal alanlar yine projemizin içerisinde yer alacak. Katlı Pazar Yeri önündeki yapıyı da kaldıracağız. İnşallah hemşehrilerimizin keyifli vakitler geçirdiği, şehrimizin vitrini olacak bu özel çalışmamız Türkiye’ye örnek olacak” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla