Ana SayfaÇevreManisa Büyükşehir Belediyesi: "Satın almayın, sahiplenin"

Manisa Büyükşehir Belediyesi: “Satın almayın, sahiplenin”

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Geçici Hayvan Bakımevi’nde bulunan kedi ve köpeklerin sahiplenilmesi için resmi internet sitesi üzerinden tanıtıma başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde sahiplenilmeyi bekleyen can dostları için internet sitesinde bir bölüm açıldı. Sitede, hayvanların sahiplendirilmesi için duyuru başlatıldı. Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, “Uzun zamandır ihtiyacımız olan bir konuyu Bilgi İşlem Dairemiz çok kısa bir sürede profesyonel bir çalışma ile sona erdirdi. Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesini tıkladıklarında ana sayfada bakımevinde bulunan hayvanların fotoğraflarını görebilecekler. İstedikleri hayvanı buradan görüp, beğenip bizimle iletişime geçerek barınakta gerekli formları doldurduktan sonra hayvanlara bakabilmelerine yönelik şartları taşıdıkları takdirde sahiplendirme yapacağız” dedi.

“Bu konu çok önemli”

Akbaş, ilk günden bu yana kısırlaştırmaya ve sahiplendirmeye çok önem verdiklerini vurguladı. Akbaş, “Bu konunun çok önemli olduğunu biliyoruz. Gerek hayvanseverlerle gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarıyla 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği 3 ayda bir yaptığımız kurul gereğince barınaklarda yapılan sahiplendirmenin ne kadar önemli olduğunu her defasında vurguluyoruz. Buradan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemli olan bir konuyu artık gündem dışı bıraktılar. Hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyerek tamamladılar. Satın almayın sahiplenin diyoruz. Sloganımız bu” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla