Ana SayfaGündemŞebinkarahisar 'Kendini Koruyan Kentler Programı'na alındı

Şebinkarahisar ‘Kendini Koruyan Kentler Programı’na alındı

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından Kendini Koruyan Kentler Programı’na alındı.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, ÇEKÜL ekibinin ilçenin tarihi ve kültürel dokusunu incelediğini söyledi. Yılancı, ekibin ilçenin bu değerlerinin bugüne kadar korunmuş olmasına hayran kaldığını belirtti. Yılancı, hazırlanan rapor neticesinde Şebinkarahisar’ın Kendini Koruyan Kentler Programı’na dahil edildiğini ifade etti.

İlçe açık hava müzesi olarak anılıyor

Yılancı, ilçenin tarihi kalesi, camileri, köprüleri, çeşmeleri, konakları, taşhanları, Meryem Ana Manastırı ve daha nice eseriyle bölgesinde açık hava müzesi olarak anıldığını anlattı. Yılancı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilçemizdeki tarihi camilerin tamamına yakınının restorasyon işlemi tamamlandı. Meryem Ana Manastırı’nın restorasyonu da tamamlandı. Taşhanların restorasyon işlemi devam ediyor. Kalemizin restorasyon proje ihalesinin tamamlanıp kısa zamanda restore işlemlerine başlanması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler ışığında ÇEKÜL’ün yapmış olduğu Kendini Koruyan Kentler Şebinkarahisar Çalışması kentimizin sosyal ve tarihi dokusu için yapacağımız çalışmaların yol haritası diyebiliriz. dedi.

Yılancı, yerel yönetimlerle kurulan iş birliği süreçleriyle koruma çalışmalarının sürdürülebilir hale getirilmesini amaçladıklarını kaydetti. Yılancı, bir koruma ve iş birliği programını Şebinkarahisar Belediyesi olarak destekleyeceklerini söyledi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla