Ana SayfaÇevreŞehitkamil Belediyesi geri dönüşümde bir ilke daha imza attı

Şehitkamil Belediyesi geri dönüşümde bir ilke daha imza attı

Türkiye’ye örnek teşkil edecek yeni bir projenin altına daha imza atan Şehitkamil Belediyesi, E-MÖP Projesi ile önemli başarı elde etti.

Şehitkamil Belediyesi, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle çalışıyor. Belediye, geri dönüşüm konusunda Gaziantep’te bir ilke daha imza attı. Daha önce hayata geçirdiği çevre dostu MÖP Projesi ile çok önemli başarılar elde Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şimdi kapsamını genişlettiği MÖP Projesi’ne bağlı olarak E-MÖP Projesi uygulamasını başlattı. Aydınlar Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerine kurulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde evlerde, ticari ve kurumsal işyerlerinde oluşan atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile koltuk, kanepe gibi hacimli atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak. Tesiste toplanan atıklar, gruplarına göre ayrı konteynırlarda biriktirilecek ve belli zamanlarda lisanslı geri kazanım tesislerine gönderilecek.

“Destek bekliyoruz”

Başkan Fadıloğlu, E-MÖP Projesi’nin işleyişini ve sağlayacağı faydaları anlattı. Fadıloğlu, “Eskimiş, bozulmuş ve kullanılamayan, büyük ev aletleri, küçük ev aletleri, bilgisayar ve parçaları, aydınlatmalar, ısıtıcılar, iş aletleri, elektronik oyuncaklar, atık piller, akümülatörler birer E-MÖP’tür. Vatandaşlarımızdan; doğamızı, gelecek nesillerimizi ve ülke ekonomimizi yakından ilgilendiren E-MÖP projemize destek olmalarını istiyoruz” dedi.

“Atıklar ücretsiz toplanıyor”

Fadıloğlu, projenin işleyişi ile ilgili de açıklama yaptı. Fadıloğlu, “E-MÖP Projesi kapsamda hanelerde ve ticari, kurumsal işyerlerinde oluşan atık elektrikli ve elektronik eşyaların geri kazanımın sağlanması amacıyla vatandaşlarımızın 241 44 55 Nolu Alo Atık Hattı ile irtibata geçmesi
ile talepleri alınmaktadır. Gelen talepler doğrultusunda elektronik atıklar, vatandaşların evlerinden ücretsiz olarak toplama günlerinde alınmakta ve Atık Getirme Merkezi’ne getirilmektedir. Merkezimize getirilen ve veri kayıt sistemimizde kayda alınan elektronik atıklar, uygun koşullarda depolanır ve lisanslı tesislerde geri kazanımının sağlanması için hazır hale getirilir. Böylece E-MÖP’lerin toplanmasıyla hem çevre kirliliğinin önüne geçilmiş oluyor hem de ekonomiye geri kazandırılıyor” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla