Ana SayfaEğitim“Şehrimi Tanıyorum” programları ile 100 bin öğrenci Konya’yı gezdi

“Şehrimi Tanıyorum” programları ile 100 bin öğrenci Konya’yı gezdi

Selçuklu Belediyesince 2010 yılında başlatılan “Şehrimi Tanıyorum” programları sayesinde 100 bin öğrenci, Konya’nın tarihi yerlerini gezdi.  

Selçuklu Belediyesi tarafından 2010 yılında başlatılan “Şehrimi Tanıyorum Kültür ve Gezi Programları” sürüyor. Gezi programları ile şu ana kadar 100 bin öğrenci Konya’nın tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. Profesyonel rehberlerin eşlik ettiği öğrenciler, sevgi ve hoşgörü iklimine şahit oldukları kentin birer kültür elçisi oldu.

“Öğrenciler birer kültür elçisi oluyor”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, belediye olarak Türkiye genelinde örnek bir çalışma sergilediklerini belirtti. Pekyatırmacı, “Şehrimi Tanıyorum Kültür ve Gezi” programları kapsamında Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini en güzel şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. Başkan Pekyatırmacı, “Şehrin hoşgörü sembolü olan Mevlana Müzesinden başlayan etkinliğimiz, Selçuklu’ya Başkentlik yapmış şehrin en güzide tarihi eserlerin tanıtımı ile devam ediyor. Son olarak 5 bin yıllık tarihi mirasa sahip Sille’de misafirlerimizi ağırlıyor ve yine turizm açısından şehrimize büyük katma değer sağlayan Tropikal Kelebek Bahçemizde öğrencilerimizi rengârenk bir dünyada farklı bir atmosfere taşıyoruz. Bu etkinliğimiz ile öğrencilerimizin yaşadıkları şehri tüm özellikleri ile yakından tanımalarını sağlıyoruz. Diğer taraftan da öğrencilerimizin birer kültür elçisi olarak kendi memleketlerinde şehrimizi tanıtmalarına vesile oluyoruz. Etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla