Ana SayfaSosyal sorumlulukKurumlar el ele verdi... Şiddet mağduru kadınlar meslek sahibi olacak...

Kurumlar el ele verdi… Şiddet mağduru kadınlar meslek sahibi olacak…

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şiddet mağduru kadınların meslek edindirilmesi amacıyla kurs açtı. “Aşçı Yardımcılığı”, “Hijyen, Uygulamalı Girişimcilik” ve “İş Güvenliği” kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğinde şiddet mağduru kadınlara yönelik kurslar düzenlendi. Kadınların topluma kazandırılması amacıyla imzalanan protokol ile başlatılan “Yaşamak İçin Bir Nefes” projesi meyvelerini vermeye başladı. “Aşçı Yardımcılığı”, “Hijyen, Uygulamalı Girişimcilik” ve “İş Güvenliği” kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi. Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Tugay ve Garnizon Komutanı Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sezai Özkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat ve kadın kursiyerler katıldı.

“Kadına şiddet her yerde”

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, kadına karşı şiddetin dünyanın her noktasında devam ettiğini belirtti. Karaloğlu, sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde kadına şiddeti gördüklerini ifade etti. Vali Karaloğlu, “Bu projeyle şiddete maruz kalmış kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesi meslek sahibi olabilmeleri özgüvenlerini tekrar kazanabilmeleri için önemli bir proje olmuş” dedi.

“Çözüm ortaklığından memnuniyet duyuyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye olarak bu projenin içerisinde çözüm ortağı olmaktan memnuniyet duyduklarını anlattı. Türel, “Çözüm ortağı ve proje ortağı olarak bulunmak bizim için büyük bir şereftir. Şu ana kadar Antalya Büyükşehir Belediyesinde 141 mahkûm arkadaşımız, vatandaşımız görev yapmış. Ve şu anda da görev yapmakta olan arkadaşlarımız var. Sosyal belediyecilik anlayışı çok büyük önem taşıyor. Bizi bu hayırlı ve güzel projede vesile kılan öncelikle Sayın Valimize, Başsavcımıza teşekkür ediyoruz. Sayın Dışişleri Bakanımızın da bu projenin bir tarafı olması hususundaki iradesi bizim asli görevlerimizin dışında insani görevlerimiz açısından da önem arz ediyor. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gerekli tüm yardımlar yapıldı”

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da mesleki eğitim kursu sırasında ekonomik ve sosyal açıdan zorluk yaşayan kadınlara Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli sosyal yardımları yaptığını ifade etti.
Konuşmaların ardından kursu tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla