Ana SayfaTurizmŞanlıurfa'da 'Şuayip Antik Kenti' turizme kazandırılacak

Şanlıurfa’da ‘Şuayip Antik Kenti’ turizme kazandırılacak

“Peygamberler Şehri” olarak bilinen Şanlıurfa’da, Şuayip Peygamber’in yaşadığı ve Hazreti Musa ile buluştuğu mekan olduğu rivayet edilen “Şuayip Antik Kenti” turizme kazandırılacak.

İlk İslam üniversitesinin kalıntıları, Emeviler döneminden kalma Ulu Cami’si ve konik kubbeli evleri ile çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Harran ilçesi sınırlarındaki Şuayip Antik Kenti’nin, Roma döneminde inşa edildiği tahmin ediliyor. Halk arasında Şuayip Peygamber’in bu kentte yaşadığı ve Hazreti Musa ile burada buluştuğuna inanılıyor. Antik kentteki bir mağara da Peygamberin makamı olarak kabul edilerek insanlar tarafından ziyaret ediliyor. Çok sayıdaki kaya mezarı ile kesme taşlardan yapıların göze çarptığı oldukça geniş bir alana yayılan antik kentin surlarının yer yer izleri görülüyor. Şuayip Antik Kenti içerisinde birçok mağara ve dehliz ile tarihi yapılar da ziyaretçileri tarih içinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Çiftçi incelemelerde bulundu

Bugüne kadar tanıtımı yeterince yapılamayan antik kentin, yürütülecek çalışmaların ardından bölgenin turizmine katkı sunması amaçlanıyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, antik kentte incelemelerde bulundu.

Vali Erin, Şanlıurfa’nın her yerinin adeta tarih fışkırdığını anımsattı. Erin, yapacakları çalışmalarla turizmi daha da etkili hale getirmek istediklerini anlattı.

“Yoğun çaba gösteriyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi ise Şanlıurfa’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Çiftçi, Şuayip Şehri’nin de turizme kazandırılması için bu anlamda çalışma gerçekleştireceklerin altını çizdi. Çiftçi, “Buraya turizm yolu yapıldı, buralar ecdadımızın mübarek ayak izlerinin bulunduğu yerler. Alan açık hava müzesini andırıyor, kalıntı olarak çok zengin. Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla çalışıp artık bu eserlerimizi ortaya çıkarma ve insanlığa sunma zamanı gelmiştir. Hak edildiği şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor, bizler de inşallah toplum olarak bilincimizi yükselterek bir turizm anlayışına dönmemiz gerekiyor. Bölgeyi inceledik çalışmaları ona göre planlayacağız” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla