Szabadbattyan Belediye Başkanı Vilmos’tan TÜMİŞAD’a ziyareti

0
176

Szabadbattyan Belediye Başkanı Polyak Istvan Vilmos, Türk-Macar İşadamları Derneği’ni (TÜMİŞAD) ziyaret etti.

Kavaklı Belediyesi ile kardeş olan Szabadbattyan Belediye Başkanı Polyak Istvan Vilmos, Türk Macar İşadamları Derneğinin (TÜMİŞAD) Budapeşte merkezini ziyaret etti. Ziyaretinde açıklama yapan Vilmos, “Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile buluşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kentimizin en işlek meydanında yapmayı planladığımız ‘Türk Macar Dostluk Parkı’ ve ‘Selsebil’ projemizi istişare edeceğiz. İkili kültürel ve sosyal ilişkilerimiz devam ederken, ekonomi ve ticaretle de bu işbirliğimizi genişletmek arzusundayız. İlişkilerimizi dostluk ve kardeşlik boyutunda daha ileriye hep birlikte taşıyacağız” dedi.

“Katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduk”

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, “İki dost ülke ve millet arasında katkıda bulunmaktan her daim memnuniyet duyduk. Szabadbattyan’da Osmanlı Türk tarihi eserlerini muhafaza edip koruyan Macar milletine de minnettarız. Szabadbattyán Belediyesi ve TİKA Macaristan Koordinatörlüğü arasında oluşturulacak projelere katkıda bulunmak isteriz” diye konuştu.

TÜMİŞAD Dernek Merkezindeki ziyarette Szabadbattyan Belediye Başkanı Polyak Istvan Vilmos, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Szabadbattyán Belediye Başkan Yardımcısı Borsó Pál, Belediye Meclis Üyeleri Dabóczy László, Balázs László, Belediye Meclis Üyesi ve LOG SOL Kft. Genel Müdürü Varga Zsolt, TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Yönetim Kurulu Üyeleri Şeref Şavlı, Ali Mercan ve Mete Atuğ hazır bulundu.

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz