Ana SayfaGündemDAKA ve belediyeden 'Tarihi Muş Çarşısı' iş birliği

DAKA ve belediyeden ‘Tarihi Muş Çarşısı’ iş birliği

Muş Belediyesi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında “Tarihi Muş Çarşısı” için iş birliği yapıldı. Çarşı, yapılan iş birliğiyle yenilenecek.

Muş Belediyesi ile DAKA arasında “Tarihi Muş Çarşısı” için sözleşme imzalandı. 2018 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında DAKA tarafından desteklenen “Muş İli Tarihi Çarşı Sağlıklaştırılması” projesinin sözleşmesi törenle imzalandı. Törene, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

Yüzde 80’ini DAKA finanse edecek

Sözleşmeye göre, merkez Minare Mahallesi 135. ve 136. sokakta yapılacak sokak sağlıklaştırma faaliyetlerini kapsayan “Muş İli Tarihi Çarşı Sağlıklaştırılması” projesinin yüzde 80’lik kısmı DAKA tarafından finanse edilecek. Proje çerçevesinde genel olarak il merkezinde turizm potansiyeli oluşturmak ve bölgede yeni cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca mirası yaşatarak Muş ili ve bölgede turizm gelirlerinde artış sağlamak, bölge ekonomisine ve bölgesel kalkınmaya pozitif katkı sunmak da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Proje kapsamında, yapılacak tarihi iyileştirmeler ve restorasyonlarla ilin kentsel karakterinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Şehrin imajı olabilecek ve marka değeri katacak mimari alanların yenilenmesi, turistik bölgeleri halka açarak hizmet sektörünün yoğunlaştığı kent merkezlerinde tarihi, doğal ve kültürel değerler civarında çevresel düzenlemelerin yapılması da amaçlanıyor. Bu değerlere erişimin kolaylaştırılması da projelerinin amaçlarından biri.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla