Ana SayfaGündemZinciriye Sokak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Zinciriye Sokak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Mardin’in Artuklu Belediyesi tarafından peyzaj ve aydınlatma çalışmaları yapılan tarihi Zinciriye Sokak, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk’ün belediye başkan vekili olarak görevlendirdiği Artuklu Belediyesi, kent için önemli bir çalışmaya imza attı. Kentin hem turizm konusunda hak ettiği noktaya gelmesi hem de eserlerinin gelecek nesillere aktarılması için çalışma yapan belediye, tarihi Zinciriye Sokak ve merdivenlerini müthiş bir görünüme kavuşturdu. Sokak sağlıklaştırması, peyzaj ve ışıklandırma çalışması yapılan sokak, müthiş bir görünüme kavuştu. Sokak, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı haline geldi.

“Çalışma dokuya zarar verilmeden gerçekleştirildi”

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, belediye olarak tarihe sahip çıkmayı ve korumayı görev edindiklerini belirtti. Öztürk, sokakların yapımının Mardin kadar eski olduğunu ifade etti. Öztürk, sokakların gerek geleneksel gerekse de modern mimari ile ele alınabilmesi ile ilgili uzun zamandan beri çalışma yaptıklarını kaydetti. Öztürk, “Bu çalışmaların arasında Zinciriye Sokak da yer alıyordu. Ekiplerimiz, özgün dokuya zarar vermeden güzel bir çalışma gerçekleştirdi. Sokak sağlıklaştırması çalışmasının tamamlanmasıyla Zinciriye Sokak yeniden ihya edildi. Sokağımıza kazandırılan güzel görsellik, ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağladığına memnuniyetle şahit oluyoruz. Yolu tarihi şehrimizden geçen hemen her misafirimiz bu sokağa uğruyor. Misafirlerimiz mutlaka bu sokağımızın önünde anı ölümsüzleştirmek için kartpostallık manzara önünde fotoğraf çekiyor” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla