Ana SayfaMimariRestorasyonMalatya'nın tarihi Yeşilyurt Konakları hayata dönüyor

Malatya’nın tarihi Yeşilyurt Konakları hayata dönüyor

Malatya’da tarihi Yeşilyurt Konakları ile ilgili çalışma başlatıldı. Konaklar, yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla gelecek kuşaklara aktarılacak.

Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi, Hıroğlu Mahallesi’nde bulunan ünlü Yeşilyurt Konakları ile ilgili restorasyon çalışmalarına hız verdi. Belediye yapıları restore ederek gelecek kuşaklara aktarmayı planlıyor. Konakların sadece müze olmasından öte içerisindeki hizmet alanlarıyla sürekli ziyaret edilebilecek fonksiyonel özelliklere sahip olmasına özen gösteriliyor. Yeşilyurt Belediyesi, ‘Lezzet Vadisi’ projesine büyük bir katkı sağlayacak olan Yeşilyurt Konakları restorasyon çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Belediye, çalışmalar kapsamında 13 tarihi evi kamulaştırma işlemlerinin ardından cazibe merkezine dönüştürmek adına büyük bir mesafe aldı.

Çalışmalar uzman ekipler gözetiminde yapılıyor

Zengin bir turizm potansiyeline sahip Yeşilyurt’un tarihi ve medeniyet anlayışını en sade ve en güzel yansıtan mekanlar arasında gösterilen Yeşilyurt Konaklarında tadilat, bakım ve onarım çalışmaları uzman ekiplerin gözetiminde devam ediyor. Yeşilyurt’un tarihi konaklarının gelecek kuşaklara taşınmasının yanı sıra yöresel yemek, tatlı ve böreklerinin uluslar arası boyutlarda hak ettiği konuma ulaşması adına sürdürülen çalışmaları yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un tarih ve medeniyetinde yatan zenginlikleri ‘Lezzet Vadisi’ projesiyle ulusla arası boyutlara taşımakta kararlı olduklarını söyledi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla