Ana SayfaTarımTekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden hayvancılık atağı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden hayvancılık atağı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık alanında başlattığı çalışmaların 2018 yılına ait bölümünü büyük ölçüde tamamladı. Belediye, 4 yılda 96 bin 605 dekar mera ıslah etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında, hayvancılık alanında hem Türkiye hem de Trakya’da var olan olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için bir dizi projeye hayata geçirdi. Belediye, hayvancılığın kent genelinde daha karlı olması için et ve süt üretim maliyetinin yüzde 65-70’ini oluşturan yem sorununun çözülmesi gerektiğini savunuyor. Bu çerçevede, belediye yem fabrikası sahibi olan ve mera ıslahı yapan tek belediye olma özelliğini taşıyor.

“183 bin 786 kilogram tohum dağıtıldı”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın gelişmesi için devasa boyutlara ulaşan kaliteli kaba yem açığının kapatılması için mücadele veriyor. Bu amaçla, kentte son 4 yıl içerisinde, 96 bin 605 dekar mera ıslah edildi. Bunun yanı sıra, 183 bin 786 kilogram macar fiğ ve yem bezelyesi tohumu dağıtımı yaptı. Ayrıca, kırsal mahallelerdeki hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla il genelinde 65 adet içme suyu göleti inşa edildi. Böylece, sonuncusunun Süleymanpaşa ilçesinin Kazandere Mahallesinde hayata geçirilen ve il genelinde 650 bin ila 700 bin metreküp suyun depolanır hale geldiği içme suyu göletleri ile hayvancılık alanında 2018 yılı çalışmaları tamamlanmış oldu.

“Tarım ve hayvancılık vizyonlarımız arasında”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarım ve hayvancılığın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin vizyonları arasında yer aldığını belirtti. Albayrak, “Tekirdağ hayvancılık alanında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biridir. Bilindiği üzere ilimiz hayvan hastalıklarından ari bir bölge. Biz göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana hayvancılık alanında adından söz ettiren projeler ürettik.  Öyle ki, ürettiğimiz projeler ile Türkiye’de ilk olma gururuna eriştik” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla