Ana SayfaUlaşımAdana Büyükşehir Belediyesine 60 adet Avenue otobüs

Adana Büyükşehir Belediyesine 60 adet Avenue otobüs

Yurt içindeki araç parkını genişletmeyi sürdüren TEMSA, Adana Büyükşehir Belediyesine, 60 adet Avenue model otobüs teslim etti.

Teknoloji odaklı yatırımlarıyla dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri arasında yerini alan Sabancı Topluluğu şirketlerinden TEMSA, Türkiye’deki otobüs ve midibüs pazarında dört yıldır koruduğu liderliğini pekiştiriyor. TEMSA son olarak, Adana Büyükşehir Belediyesine 60 adet Avenue model otobüs teslim etti. Adana fuar alanında gerçekleşen teslimat törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım ve belediye personelleri katıldı.

“TEMSA, Adana’nın gururu”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “TEMSA, Adana’nın haklı gururu, yüz akı. Ulaşmayı hedeflediğimiz Türkiye’nin önemli bir üretim merkezidir. Yurt dışı gezilerimizde TEMSA otobüslerini görüyoruz ve bir Adanalı olarak bunun sevincini yaşıyoruz. TEMSA dünyada otomotiv sektöründe ayrıca kendi markasını kendisi üreten ve sürdürülebilir hale getiren iki-üç fabrikadan birisi’’ dedi.

“Yerlilik olanı en yüksek olanı tercih ettik”

Sözlü, seçimlerini yaparken, otobüs üretimindeki yerlilik oranı en yüksek, konforu en iyi olanı tercih ettiklerini belirtti. Sözlü, “Belediye olarak 2018 yılı itibarıyla TEMSA’dan 60 adet 2018 model Avenue LF Plus otobüsleri filomuza kattık. Bu otobüslerde yeni teknolojik imkanlar kullanılmış. 2014 yılından itibaren toplam 143 adet TEMSA Avenue ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına oturma kapasitesi yüksek, yolcularımızın konforlu seyahat etmesini sağlayan 10 adet TEMSA Tourmalin araç aldık. Filomuza 2014 yılından bu yana 153 yeni araç alımı sağladık’’ diye konuştu.

“Adana’nın bizim için ayrı bir anlamı var”

TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım ise, Adana’nın hem Sabancı Topluluğu hem de TEMSA için çok ayrı bir anlamı olduğunu aktardı. Yıldırım, “Sizlerin de yakından bildiği gibi Adana, Sabancı Topluluğu’nun ve TEMSA’nın temellerinin atıldığı yer. Bugün dünyanın 66 farklı ülkesinde yollarda görüyoruz. Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve Adana’daki fabrikamızdaki bantlardan inen yaklaşık 30 bin aracımız var. Araçlarımız her bir parçasında Adana ekonomisinden izler taşıyor. Adana’daki fabrikamızda ürettiğimiz bu 60 adet Avenue model aracımızı, Büyükşehir Belediyesine teslim ediyor olmak büyük bir mutluluk” ifadelerinde bulundu.

“10 adet de elektrikli otobüs vereceğiz”

Yıldırım, Adana Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları anlaşma kapsamında, bu yıl içinde 10 adet elektrikli otobüsü de belediye filosuna teslim edeceklerini ifade etti. Yıldırım, “Hedefimiz yakın gelecekte bunlara çok daha fazlalarını eklemek. Üreterek, yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, memleketimiz Adana’nın ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla