Ana SayfaGündemTürk Dünyası Belediyeler Birliği Düzce'de buluştu

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Düzce’de buluştu

Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Düzce’de bir araya geldi. Birlik Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, amaçlarının Türk dünyasını birleştirmek olduğunu belirtti.

Yurtiçi ve dışında Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi olan belediyelerin başkanları, Düzce’de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Akçakoca ilçesinde düzenlenen toplantıda fikir alışverişi yapıldı. Birlik ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, amaçlarının kaynaşmayı arttırmak olduğunu bildirdi. Karaosmanoğlu, “Türk Dünyası Belediler Birliği, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde ki ülkelerin üye olduğu Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birlikten bir tanesi. İcra kurulunu İstanbul’da yapıyoruz. Diğer toplantılarımızı diğer illerde ve yurt dışında yapıyoruz. Amacımız Türk Dünyasını tanıştırmak, kaynaştırmak, ticareti geliştirmek Türk dünyasını birleştirmek istiyoruz. Tecrübe paylaşımları önemli, şehirlerimizi kalkındırmak önemli. Çok güzel şehirlerimiz var, çok güzel bilgi birikimi olan yerel yönetimler var” dedi.

“7 ülkeden misafirlerimiz katıldı”

Birlik olarak yerel yöneticileri tanıştırdıklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Tecrübe paylaşımı oluyor. karşılıklı yardımlaşma, gönül coğrafyamızda ki şehirlerde eski kültürün, Osmanlı’nın, Selçuklu’nun eserlerini canlandırma, Türk kültürünü ve eserlerini yayma, anlama çalışmalarımız var. Bugünde toplantımızı Akçakoca’da yapıyoruz. 7 ülkeden misafirlerimiz katıldı” diye konuştu.

“Düzce’yi doya doya tanıtacağız”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, Türk ve İslam coğrafyasını bir araya getirme açısından bu toplantıların önemli olduğunu aktardı. Ay, “Bu birlik toplantısının burada yapılmasına vesile olan başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz kendilerini Düzce’nin denize açılan kapısı olan Akçakoca’da ağırlıyoruz. Buradan Düzce’mizin güzel beldelerine, turizm bölgelerine götüreceğiz. Düzce’mizi doya doya onlara tanıtacağız. Yurt dışından gelen belediye başkanlarına tanıtacağız. Ayrıca 100 yıl önce birbirinden koparılan Türk ve İslam coğrafyasını bir araya getirme açısından bu toplantıları önemsiyoruz” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla