Ana SayfaKentsel DönüşümÜsküdar Belediyesi 1+1 daireleri yasakladı

Üsküdar Belediyesi 1+1 daireleri yasakladı

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki yeni projelerde 1+1 daire tipine izin vermiyor. Belediye, ilçede site ve gökdelenleşmeye de müsaade etmiyor.

Üsküdar Belediyesi tarafından ilçedeki yapılaşmaya ilişkin yeni kararlar alındı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar sınırları içerisinde yapılan konutlarda en fazla 6 kata kadar izin vereceklerini vurguladı. Türkmen, “Üsküdar’da yüksek kat serbestliğine geçit yok. Bunu asla kabul etmiyoruz. Epeyi yol kat ettiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile ilçemizi hak ettiği görünüme kavuşturacağız. Gökdelenlere, siteleşmeye Üsküdar’da müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“Estetiği ön planda tutuyoruz”

3 yılda gelinen son aşama hakkında, “6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Üsküdar Belediyesi olarak çalışmalara devam ediyoruz. Üsküdar sınırları içerisinde ne yazık ki yüzde 80’ine varan, kaçak yorgun ve iskansız yapılar bulunduğunu tespit ettik. Bu yapıların dönüşümü odağında yürüttüğümüz çalışmaların adına Örnek Kentsel Dönüşüm dedik. Biz Üsküdar Belediyesi olarak yerinde dönüşüm yapıyoruz. Yerinde dönüşüm yaparken vatandaş eksenli kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bir diğer farklı olan detay ise estetik dönüşüm. Bölgemizde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında binaların özelliklerine ve estetiğine önem veriyoruz. Estetiği ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

“Site ve gökdelen olmayacak”

Türkmen, “Biz Üsküdar’da siteleşmeye karşıyız. Bu kapsamda mahalle kültürünü devam ettirmeyi hedefliyoruz. Mahalle yaşantısı Üsküdar’da hiç bitmeyecek. Bölgemizde yapılan yeni projelerde 1+1 daire tipine izin vermiyor müsaade etmiyoruz. Üsküdar’da siteler de gökdelenler de olmayacak” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla