Ana SayfaKentsel DönüşümUzundere dönüşümünde 3. etap başlıyor

Uzundere dönüşümünde 3. etap başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’ın Uzundere bölgesinde başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarında 385 konut için daha kura çekimini gerçekleştirdi. 1. etabın konutlarını tamamlayan, 2. etabın temelini atan Büyükşehir, şimdi 3. etabın startını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle kentsel dönüşüm projelerini sürdürüyor. Belediye, Uzundere Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki ilk konutları yaz bitmeden teslim etmeye hazırlanıyor. Belediye, temelini attığı ikinci etaptan sonra 3. etabın da kura çekimini tamamladı. İlk etabın başarısı, sonraki etaplarda yapılan uzlaşma görüşmelerindeki süreyi de çok kısalttı.

Karabağlar’a bağlı Uzundere Mahallesi’ndeki toplam 32 hektarlık dönüşüm bölgesinde 280 konut ve 33 iş yerini kapsayan ilk etabın ardından diğer etapların çalışmaları da başladı. Belediye, 2. etapta yer alan 209 konut için temel atma törenini gerçekleştirmişti. Büyükşehir şimdi de, 3. etapta yer alan 385 konut için kura çekimi yaptı.

Büyükşehir’den dönüşüm hamlesi

Belediye, Karabağlar’da Uzundere ve Yurtoğlu mahallerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabını, Uzundere’deki 12 bin 809 metrekarelik alanda başlattı. 280 konut ve 33 iş yeri kapsayan projede binalar Ağustos ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Projenin yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğündeki 2. etabında da hak sahipleriyle “yüzde 100 uzlaşma” sağlanarak temel atma töreni gerçekleşti. Kuraları çekilen 3. Etap ile de 385 konut, 20 konut altı ticaret ve 31 ticaret, 78 ofis ve 120 odalı otel ile 111 bin metrekare inşaat alanını kapsayan alanda kat karşılığı ihale edilecek.

Proje tamamlandığında, 32 hektar alanda 3500 birim konut / konut altı ticaret ile merkezi iş alanında ticaret, ofis ve otel kompleksi bulunacak. Rekreasyon alanında ise projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu ve basket-futbol sahaları olacak. Ayrıca, tenis kortu ve eğitim ağırlıklı spor kompleksi ile sosyal-kültürel merkezler bulunacak. Alan, pazar alanı, otopark, daha fazla yeşil alan oluşturulacak. Kentsel dönüşüm alanı, yenilenmiş alt yapısı ile yakın çevresi için çekim merkezi olacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla