Ana SayfaKültür SanatKuzoluk Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Kuzoluk Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Amasya’da bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kuzoluk Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte, Vali Osman Varol ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir, halat çekme yarışmasında karşı karşıya geldi.

Amasya merkeze bağlı Akdağ Köyü’nde Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Kuzoluk Yayla Şenliği’nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Şenliğe Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali ve başkan yarıştı

Yapılan halat çekme yarışmasında Vali Varol ve Başkan Özdemir iki takım halinde karşı karşıya gelip yarıştı. Yarışmanın galibi Vali Varol’un takımı oldu. Vali Varol, “Buradaki sevindirici tabloyu görünce hakikaten millet olmanın, hemşerilik ruhunun gelişmiş olmasının güzel örneklerini yaşıyoruz. Ayrıca kültürlerimizi yaşamak ve yaşatmak anlamında bu tür organizasyonların çok önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. Özellikle yeni yetişen nesillerimize bize ait olan kültürümüzü, birliğimizi ve beraberliğimizi aktaracak olan geleneklerimizi yaşatmak istiyoruz” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla