Ana SayfaKültür Sanat'Yaşanmış Hayat Hikayeleri' kitapseverlerle buluştu

‘Yaşanmış Hayat Hikayeleri’ kitapseverlerle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü, bünyesindeki sakinlerinin hayat hikayeleriyle, “Yaşanmış Hayat Hikayeleri” adlı bir kitap hazırladı.

Farklı statülere ve profillere sahip sakinlerin yaşamını sürdürdüğü İBB Sağlık Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü, sakinlerin geçmiş yaşantılarını ve hayat tecrübelerini görsellerle aktaran “Yaşanmış Hayat Hikayeleri 1” adlı kitabı kitapseverlerle buluşturdu. Kitapla, okuyucuların kendilerinden bir şeyler bulacağı, yaşanmış ve tecrübe edilmiş hayat hikâyelerinin okuyuculara olumlu katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Kitabın, 19 sakinin hayat hikâyelerini konu eden ikincisi için de çalışmalar devam ediyor.

Hayatın zorlukları karşısında yaşama sevincini yitirmeyen, ayakta kalmayı başaran, mazisini unutmayan, kimi zaman duygu dolu gözlerle anılarına dalan, kimi zamanda insana huzur veren tebessümleriyle ‘ne güzel anılardı’ diyen sakinlerin doyumsuz muhabbetleri, okuyuculara farklı duygular yaşatacak.Darülaceze sakinleri, bu kitapla gelecek nesillere ve gençlere; “Elinizdekinin kıymetini bilin. Hayat dediğin çok kısa. Dün on yaşındaydım bugün altmışaltı yaşındayım. Geçen zaman sanki altmış dakika gibi. Hep yarına bağlanmayın, bugün ne yapabilirim bugüne ne sığdırabilirim diye düşünün. İçinizdeki sevgiyi tam olarak saklamadan sevdiklerinize gösterin. Güzel bir gelecek için azimli ve güçlü olmak lazım. Doğruluktan ve dürüstlükten asla ödün vermeyin” diyerek sesleniyor.Yılda yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği ve ziyaretçilerinin çoğunluğunu çocukların, gençlerin ve gönüllülerin oluşturduğu İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nü ziyaret edenlere “Yaşanmış Hayat Hikâyeleri 1” kitabı hediye olarak takdim ediliyor.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla