Ana SayfaGündemBaşkan Mustafa Tuna: "Araç trafiği yerin altına alınacak"

Başkan Mustafa Tuna: “Araç trafiği yerin altına alınacak”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kentin araç trafiğinin tamamen yerin altına alınacağını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Yeni Ulus Meydanı Projesi” ile ilgili TRT Haber’e konuştu. Tuna, projenin çalışmasının uzun yıllardan beri devam ettiğine dikkat çekti. Başkan Tuna, “Gelişen süreç zarfında bu projeye başlama aşamasına gelinemedi. Fakat bugün bu projeye ortak bir protokolle bu projeyi başlatıyoruz. Trafik tamamen yerin altına inecek. Üstü yaya bölgesi olacak” dedi.

“Çalışma aç-kapa metoduyla yapılacak”

Trafiğin yeraltına alınması çalışmasının aç-kapa metodu ile yapılacağını anlatan Başkan Tuna, “Tünel olarak yapılması mümkün görülmüyor altyapı yapısından dolayı. Projeyi önümüzdeki yıla inşallah bitirmeyi hedefliyoruz. İnşaatı Karayolları Genel Müdürlüğümüz ihalesini yapıyor. Alt geçidin masraflarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılıyor. Biz de bu çevre düzeni ve diğer bazı çalışmalara katkı veriyoruz. Üç kurum birlikte bu projeyi başta sayın Cumhurbaşkanımızın destek ve katkılarıyla Ankaramıza böyle güzel bir projeyi kazandırmış oluyoruz” diye konuştu.

“Meydanda tramvay hattı da olacak”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Melik Hatun Camisi’nden Hacı Bayram Camisi’ne kadar olan yayalaştırılmış olan bölgede tramvay hattı planladık. İnşallah onu da gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerinde bulundu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla