Ana SayfaYerel Yönetim ÖdülleriYenimahalle Belediyesi Çevre Yatırımları ödülü aldı

Yenimahalle Belediyesi Çevre Yatırımları ödülü aldı

Yenimahalle Belediyesi, 4’üncüsü düzenlenen Su ve Çevre Ödülleri’nde “Çevre Yatırımları Ödülü”ne layık görüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Su ve Teknoloji Derneği’nin (SYTEK) işbirliğiyle, 4’üncüsü düzenlenen Su ve Çevre Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, Yenimahalle Belediyesi “Çevre Yatırımları Ödülü”ne layık görüldü. Törende, su ve çevre alanlarında yapılan yatırımların değerlendirildiği ve büyükşehir belediyeleri, il, ilçe belediyeleri ile sular idarelerinin ayrı kategoride yarıştı. Törenin açılış konuşmasını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, yaptı. Karagözoğlu, suyun hayati bir önem taşıdığını bilen ve çevreye yaptığı yatırımlarla ödül almaya layık görülen tüm belediye başkanlarını tebrik etti.

“Çevre politikaları geliştirmeli ve bunları hayata geçirmeli”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar adına konuşan Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, “Yerel yönetimler hizmet ettikleri şehrin sosyal ve çevresel düzenine katkı sağlamak için çevre politikaları geliştirmeli ve bunları hayata geçirmelidir. Sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması, çevrenin kalitelileşmesi ve doğal kaynakların korunması düzenli çevre politikalarının geliştirilmesiyle mümkündür. Su ve çevre sorunu, yaşadığımız kentte insanlarımızın sorunu olarak doğrudan doğruya yerel yönetimleri de ilgilendirmektedir. Yenimahalle Belediyesi olarak bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla çalışmaktayız. Çalışmalarımızı gözlemleyen ve belediyemizi ödüle layık gören tüm ekibe teşekkür ediyorum. Onur duyduk” dedi.

“Ödüller ile farkındalık yaratılmasını amaçlıyoruz”

SUTEK Başkanı Melih Furkan Yapalak ise, “Su ve çevre kaynaklarının sürdürülebilirliğine ve gelişimine önem veren, insana, doğaya ve suya duyarlı çalışmalar gerçekleştiren tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ödüller ile yerel yönetimler tarafından suyun verimli kullanılmasını, sağlıklı dağıtımını ve bu alanda farkındalık yaratılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla