Ana SayfaUlaşımİstanbul'da yıl sonunda 5 yeni metro hattı açılacak

İstanbul’da yıl sonunda 5 yeni metro hattı açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2018 yılı sonuna kadar açılacak yeni metro hattı uzunluğunu 110,8 kilometre olarak belirledi. Yeni hatlar devreye girdiğinde 2018 yıl sonunda İstanbul’daki raylı sistemler 271.3 kilometreye ulaşacak.

İstanbul’da 2018 – 2019 yılında toplam metro uzunluğu 355,45 kilometreye ulaşacak. 2023 yılı sonrası İstanbul’da raylı sistemde hedef bin 100 kilometre. Planlanan yeni hatlarla metro Silivri, Çatalca, Yeniköy ve Üçüncü Havalimanı’ndan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Sabiha Gökçen’e bağlanacak. Hatlar Ankara ve Edirne hızlı tren hatlarıyla da entegre olacak.

Boğaz’ın iki yakasında da, Beşiktaş–Sarıyer ile, Harem– Beykoz–Tokatköy hattında devam edecek. Marmaray’dan sonra, İstanbul’un iki yakası denizden 3 metro hattıyla daha birbirine bağlanacak. Yeni yapılması planlanan bu hatlardan biri Kandilli–Arnavutköy, ikincisi Kavacık 4.Levent ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine yapılacak raylı sistem hattı olacak.

Bu yıl sonu 5 hat açılacak

Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metrosu’nın 2. Etabı olan ve 7 istasyondan oluşan 9,5 kilometrelik Ümraniye (Yamanevler) – Çekmeköy hattı. (2018 Haziran
sonunda açılacak)

Mecidiyeköy – Kağıthane – Alibeyköy – Mahmutbey Metrosu (18 kilometre, 15 istasyon)

Dudullu – Kayışdağı – İçerenköy – Bostancı Metrosu’nun Bostancı İDO’dan İMES’e kadar olan kısmı. (10.2 kilometre, 9 istasyon)

Eminönü – Eyüpsultan – Alibeyköy Tramvayı (10.1 kilometre, 14 istasyon)

Marmaray (Banliyo) Gebze – Halkalı (63 kilometre) Aralık 2018’de açılacak.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla