Ana SayfaGündemYıldırım Belediyesi İstihdama Katkı Projeleri

Yıldırım Belediyesi İstihdama Katkı Projeleri

Başarıya ulaşabilmenin kalkınma hamlesiyle gerçekleşebileceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe ekonomisine katkı sağlamak hedefiyle hayata geçirdikleri projelerle Yıldırımlıları üretime dahil ettiklerini aktardı.

‘İSTİHDAMA KATKI’

Önemsedikleri diğer önemli bir konun ise istihdam olduğunu dile getiren Başkan Edebali, “İş verenle iş arayanı buluşturmak için düzenlediğimiz istihdam buluşmalarında 18 bin 847 hemşehrimiz kendi alanlarında öncü firma temsilcisi ile bir araya geldi. Bunlardan 4 bin 382 hemşehrimize istihdam imkanı sağladık. Ayrıca öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması’ düzenleyerek onlara iş imkanı sağladık. Engelli vatandaşlarımız iş yeri açmak istediklerinde kendilerinden işletme ruhsatı hizmet ücretini almıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KADINLARI GÜÇLENDİREN PROJELER’

Temel önceliklerinden birisinin de kadınların ekonomik hayatın içerisinde yer almasına katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Aileyi olduğu gibi ekonomiyi de güçlü kılacak olan kadındır. Bu düşünceyle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kadınları güçlendirecek projeleri hayata geçirdik. YIL-MEK’i yeniden yapılandırdık. Bu gün itibarı ile 34 mahalledeki 38 merkezimizde 93 farklı branşta 83 öğretmenimiz 7 bin 890 kursiyerimize eğitim veriyor. Kadınlarımızın edindiği bu bilgiyi üretime dönüştürerek, aynı zamanda bunu pazarlayabilmek için 2015 yılında kooperatifimizi oluşturduk. Böylece kadınları üretime dahil ederek ilçemizde ekonomik yaşamın hareketlenmesini sağladık” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla