Ana SayfaGündemBaşkan İsmail Hakkı Edebali: "Tüm imkanlarımızı seferber ettik"

Başkan İsmail Hakkı Edebali: “Tüm imkanlarımızı seferber ettik”

Bursa’nın Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, heyelan mağduru vatandaşlar için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurguladı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Olayın yaşanmasının ardından bölgede hızla inceleme başlatarak gereken önlemleri aldıklarını söyleyen Edebali, “Burada meydana gelen çatlaklarla ilgili bir süredir yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. Jeofizik sismik cihazlarla zemin hareketlerini inceliyoruz. Raporlarımıza da devam ediyoruz. Önceliğimiz can kaybı riskini ortadan kaldıracak tedbir faaliyetlerini bir an önce almak. İlk günden itibaren hızla evlerin tahliyesine başladık bugün itibariyle 82 evin tahliye işlemi tamamlandı. Jeoteknik raporumuzu tamamladıktan sonra zeminin ıslahına yönelik çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz” dedi.

“Vatandaşlarımızın yanındayız”

Belediyenin konuyla ilgili tüm personelinin bölgede olduğunu aktaran Başkan Edebali, “Konutlarında hasar meydan gelen vatandaşlarımızla görüştük. Yıldırım Belediyesi olarak, yanlarında olduğumuzu söyledik. Mağdur vatandaşlarımız için Yeşil Yıldırım Otelimizin kapılarını açtık. Vatandaşlarımız da kendi can güvenlikleri için evlerine lütfen girmesinler. Kiralık evlere geçecek vatandaşlarımızın kiralarını da karşılıyoruz. Rahat olsunlar Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Devletimiz vatandaşlarımızın 24 saat yanında belediyemiz olayın ilk anlaşıldığı andan itibaren bölgede” diye konuştu.

“Mağduriyetler giderilecek”

Vali İzzettin Küçük ise yaşanan üzücü olayın ardından Mollaarap Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun diyerek, “Tehlike altında olduğu tespit edilen 82 hanenin tahliyesine karar verildi. Malın telafisi vardır ancak canın telafisi yoktur. Bölgede heyelan tehlikesinin devam etmesinden dolayı mağdur vatandaşlarımızın evlerine geri dönmesine izin vermemiz doğru olmaz. Yıldırım Belediyemiz ile birlikte tüm ekiplerimiz bölgede hayatın en kısa sürede normale dönmesi içi el birliğiyle çalışıyor. Tehlikenin üzücü sonuçlarının olmaması için de gerekli her türlü önlem alındı alınmaya da devam ediliyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede gidereceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla