Ana SayfaArkeolojiZeugma Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı

Zeugma Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı

Gaziantep’in Nizip ilçesi Fırah Nehri kıyısında yer alan Zeugma Antik Kenti civarında “Mousalar Evi” olarak adlandırılan Roma villasında 2005 yılından beri devam eden kazı çalışmalarının yeni etabı başladı.

Nizip ilçesi Fırat Nehri’nin kıyısında “Çingene kızı” mozaiğiyle ünlenen Zeugma Antik Kenti civarında, “Mousalar Evi” olarak adlandırılan Roma villasında 2005 yılından bu yana devam eden kazıların yeni sezon etabı başladı. Dünyanın en büyük müzelerinden olan Zeugma Mozaik Müzesi’ni her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaret ediyor. Antik kentte şu ana kadar çok sayıda mozaik çıkarıldı. Kentte, zaman zaman 40 dereceyi aşan sıcaklar altında yürütülen kazılarda çıkan eserler araştırmalar yapılarak değerlendiriliyor.

“Karşılama merkezimizi de yapıyoruz”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Bülent Öztürk, Fırat Nehri kıyısındaki Zeugma’da çok güzel gün doğumu manzarası izlendiğini söyledi. Öztürk, bölgenin tarihi zenginliklere sahip olduğunu ifade etti. Öztürk, “Bu güzellikleri insanlarımıza yaşatmak için çok güzel ve yerinde projelerimiz var. Tanıtım rehberlerimiz, yürüyüş yollarımız, seyir teraslarımız olacak. Bizim buradaki amacımız nasıl ki Gaziantep merkezde bulunan Zeugma Mozaik Müzesi ziyaretçi açısından çok iyi bir durumdaysa burayı da ayrı duruma getirmek. Zeugma’yı ziyaret edecek yerli ve yabancı misafirlerimiz için karşılama merkezimizi de yapıyoruz. Bu çalışmamızı eylül ayına kadar bitireceğiz. Çalışmanın sonunda insanlarımız daha rahat bir şekilde Zeugma’ya gelebilecekler. Hem buradaki gün doğumunu seyredebilecekler hem de kazılarda çıkan eserleri rahatlıkla görme imkânına sahip olacaklar” diye konuştu.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla