Ana SayfaGündemKitap fuarı, 8 yıl sonra yeniden Sultanahmet Meydanı'nda

Kitap fuarı, 8 yıl sonra yeniden Sultanahmet Meydanı’nda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın desteğiyle 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 8 yıl aradan sonra yeniden Sultanahmet Meydanı’nda açıldı.

37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışına Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı ve Osman Tıraşçı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve çok sayıda yayıncı ile kitapsever katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 1983 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan fuarın uzun yıllar Sultanahmet’te ardından Beyazıt’ta devam ettiğini anımsattı. Uysal, bu yıl meydandaki çalışma nedeniyle Ayasofya Meydanı’na alındığını belirterek, hayırlı olmasını diledi.

“Kitap ve yazarların okuyucu ile buluşması çok önemli”

Uysal, fuarın Sultanahmet-Ayasofya Meydanı’nda kendi öğrencilik yıllarındaki ilk ihtişamına kavuşmasını diledi. Uysal, Diyanet Vakfı’nın kültürle ilgili bu çalışmasının takdire şayan olduğunu söyledi. Görsel medyanın ön plana çıktığı günümüz dünyasında yazarların ve kitapların okuyucuyla buluşmasının çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Uysal, fuarın yeni neslin kitaplara ısındırılması adına da çok önemli olduğunu kaydetti.

“Hep beraber emek çekeceğiz ve bu emek gelecek nesilleri kültürle buluşturma adına meyve verecek” diyen Uysal, Valilik ve Yayıncılar Birliği ile birlikte genç neslin nasıl yeniden kitapla buluşturulacağının mücadelesini yaptıklarını söyledi. Uysal, “İnanıyoruz ki, kısa zamanda kültür adına daha güzel şeyler yapılacak. İBB olarak yayıncılık adına çok güzel çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımız en kısa zamanda meyvesini versin ve birlikte değerlendirelim istiyoruz. Kitap Fuarının bizim öğrencilik yıllarımızdaki kadar hareketli, dolu dolu geçmesini diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’na desteğinden dolayı İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür etti. Fuarın açılışı, yapılan duanın ardından kesilen kurdele ile gerçekleştirildi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla