Ana SayfaSosyal sorumlulukAfyonkarahisar'da 2 bin 255 adet 'Hoş geldin bebek' seti dağıtıldı

Afyonkarahisar’da 2 bin 255 adet ‘Hoş geldin bebek’ seti dağıtıldı

Afyonkarahisar Belediyesi, “Hoş geldin bebek” uygulamasıyla 2 bin 255 adet yeni doğan seti dağıttı. Belediye, cenaze evlerine de 70 bin kişilik sıcak yemek verdi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel hizmetler kapsamında cenaze evlerine yemek ikramı ve yeni doğan bebekler için “Hoş geldin bebek” uygulaması sürdürülüyor. Yeni doğan bebeklere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban imzasıyla fahri hemşehrilik beratı da veriliyor. Cenaze evlerine ise 150 kişilik sıcak yemek, 5 kiloluk helva ve 5 kiloluk ayçiçeği yağı da gönderiliyor. 1 Ocak 2018 ile 15 Kasım 2018 tarihleri arasında 70 bin kişilik sıcak yemek cenaze evlerine gönderilirken, 2 bin 255 yeni doğan bebeğe “Hoş geldin” bebek seti verildi.

“Doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanındayız”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında olduklarını belirtti. Çoban, “Afyonkarahisar gibi Anadolu şehirlerinde doğum da ölüm de önemli sayılan güler. İnsanların mutlu ve acılı günleri. Biz de insanların bu acılı ve mutlu günün yanında oluyoruz. Doğan her bebeğimize bebek seti hediye ediyoruz” dedi.

“Bu uygulama 9 yıldır devam ediyor”

Yaklaşık 9 yıldan beri bu uygulamanın devam ettiğini aktaran Başkan Çoban, bebek setinde şampuanından zıbınına, emziğinden biberonuna kadar her şeyin bulunduğunu vurguladı. Çoban, “Aynı zamanda Afyonkarahisar’da doğan bebeklerimize benim imzam ile fahri hemşehrilik beratını paket içerisinde veriyoruz. Çocuk bezinden sütüne kadar hatta bebeğin ateşini ölçecek termometremize kadar, oyuncağı ve zıbınına kadar her şeyini teslim ediyoruz. Yine bir ölüm hadisesi vuku bulduğu zaman biliyorsunuz insanlar o zaman gerçekten çok acılı oluyor. İnsanlar evde o gün taziyeye gelen misafirlere yemek hazırlanması ve ikramı önemli bir mesele oluyor. Birçok belediye bunu simit gibi pide gibi çözmüş. Ama biz bizzat kendi yemekhanemizde özel olarak her cenaze evi için 150 kişilik olmak kaydı ile çorbasından pilavına ve etine kadar ve yine yanına 5 kiloluk tahin helvasını koyuyoruz. Bir de 5 kiloluk ayçiçeği yağını hediye olarak yemeğin yanına koyuyoruz” diye konuştu.

“Götürüp kapılara bırakıyoruz”

“İnsanlar bunu bildiği için ‘O gün artık benim evime gelen misafirlerime yemekle ilgili bir derdim olmayacak’ diyebiliyor” ifadelerinde bulunan Çoban, “Bizzat eve gidip sıcak yemeği teslim ediyorlar. Ücretsiz kaplarla götürüp bırakıyoruz ve o insanların bizimle bir sıkıntısı derdi kalmıyor. Böylelikle misafirlerine hemen sıcak ve dört çeşit yemeği de ikram etme imkana kavuşmuş oluyor. Geçen şöyle rakamlara baktım. 2018 yılı içerisinde tam 70 bin kişilik bu şekilde sıcak yemek cenaze evlerine götürmüşüz. Yine 2018 yılı içerisinde de yeni doğan 2 bin 255 bebeğimize de hoş geldin bebek setimizi ve fahri hemşehrilik beratımızı takdim etmişiz” dedi.

BENZER HABERLER

Yanıtla

Lütfen yorumunuzu yazınız
Adınızı giriniz

En popüler Haberler

Son Yorumlar

Abdullah ŞENER Açık Kent yazıncısı olmak
Abdullah sahlebci Açık Origami ile kağıttan mucizeler
Araç çubuğuna atla